• H1N1 - Folyamatosan érkeznek az emberek az oltóközpontokba

    Szerző: MTI

    Folyamatosan érkeznek az emberek az ország több városában reggel megnyílt oltóközpontokba - mondta az egészségügyi miniszter pénteken.

    Székely Tamás a fővárosi Országos Onkológiai Intézetben (OOI) működő oltópont felkeresése előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, délig nagyjából 250-en keresték fel a központokat, és folyamatos az érdeklődés.

    Hirdetés

     

     Oltóközpontok és helyszínek
    Helyszínek és praktikus információk az oltóközpontokról. Péntektől országszerte 29 kezdte meg működését, ám számuk hamarosan 200-ra nő.
    Ön hol oltatja be magát? >>

    Kérdésre válaszolva közölte: egyelőre hétvégére bezárnak a központok, de ha szükség lesz rájuk, hétvégén is nyitva tartanak majd.

    Egyszeri összegként egymillió forintot kapnak azok a kórházak, amelyek tizenkét órás oltóközpontot üzemeltetnek, félmilliót pedig azok a szakrendelők, amelyek félnapos nyitva tartással dolgoznak - mondta el a miniszter kérdésre válaszolva.

    Ezen felül az oltásonként elkérhető 1070 forint is az adott intézménynél marad.

    Kásler Miklós, az OOI főigazgatója a sajtótájékoztatón azt mondta, az oltóanyag már csütörtök este megérkezett, és nagyjából két órát vett igénybe, amíg az intézményben berendezték az oltószobát.

     

    H1N1 kisokos
    Tudjon meg mindent a védőoltásról és a betegségről itt, a WEBBetegen! >>Mindent a H1N1 vírusról

    Pénteken országosan 29 oltóközpont nyílt meg, a jövő hét végéig összesen kétszáz üzemel majd, ahol azok kaphatják meg könnyebben az új vírus elleni vakcinát, akik nem tartoznak a térítésmentes körbe.

    Az oltóközpontok december 22-ig működnek majd.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.11.20 16:45
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Oltóközpont - a nyári szezon előtti felkészülésre hívják fel a figyelmet

    A közel-keleti koronavírus fertőzésről, a Guineában és Sierra Leonéban zajló Ebola-járványról, valamint a labdarúgó világbajnokság kapcsán a Brazíliába való utazásról is többen érdeklődnek az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpontjában.

    Védőoltások, melyeket felnőttkorban ajánlott megismételni

    Több oltást ajánlott felnőttkorban is megismételni, így biztosítani lehet az újszülöttek védelmét is, akiket még nem oltottak be - mondta Ócsai Lajos, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) járványügyi főosztályának vezetője az MTI-nek.

    A H1N1 vakcina lehetséges mellékhatásai

    A 2009-es pandémiás influenzajárvány idején alkalmazott vakcinák kis mértékben növelték egy ritka neurológiai zavar, a Guillain-Barre szindróma kockázatát - közölték kutatók a Journal of the American Medical Association (JAMA) című orvosi folyóiratban.

    Újinfluenza: orvosi lap bírálja az Egészségügyi Világszervezetet

    A The British Medical Journal (BMJ) bírálta az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) az újinfluenza-világjárvány kezelése miatt; a tekintélyes orvosi folyóirat szerint az eljárást beárnyékolta a titkosítás és az összeférhetetlenség.

    Veszélyesebbé válhat az új influenza a Koch Intézet szerint

    Az új influenza az eddiginél gyorsabb ütemben terjedhet a járványos megbetegedésekkel foglalkozó német Robert Koch Intézet vezetője szerint. Jörg Hacker, az intézet igazgatója elővigyázatosságra és a H1N1vírus elleni oltás beadására szólított fel.

    H1N1 védőoltás: tanácstalanok a gyermekorvosok

    Továbbra sincs semmilyen hivatalos szakmai állásfoglalás a 3 évnél kisebbek H1N1 elleni oltását illetően. A hazai vakcinát túl erősnek tartják, az egyetlen hatásos, ám gyenge szérumhoz viszont nem, vagy csak nehezen lehet hozzájutni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.