Gyermektervezés

Gyermektervezés

Fontos kérdések a lombikbébi kezelésről

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2014-09-03 17:12

Sokan azt gondolják, hogy a lombikbébi kezelés - a szervezeten kívüli megtermékenyítés - azonnali megoldást jelent a meddő pároknak, pedig minimum egy év a várakozási idő, amíg lezajlanak a szükséges vizsgálatok a nő és a férfi részéről is, illetve megtörténik a megtermékenyítés. Dr. Kodaj Imre szülész-nőgyógyásszal beszélgettünk, aki feleségével szintén részt vett a programban.

Xeroderma pigmentosum: Mit kell tudni a betegségről?

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2014-09-03 13:21

A xeroderma pignetosum, azaz az úgynevezett holdfény betegség egy ritka, autoszomális recesszív öröklődésű genetikai betegség, mely a bőr ultraviola (UV) sugarakkal szembeni túlérzékenységét jelenti.

Prof. dr. Pintér Sándor: fél évszázada a koraszülött mentésért dolgozik

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2014-08-08 07:38

Az ön szíve is összeszorul, ha szirénázó mentő suhan el az utcában? És ha koraszülött mentőt lát? Valahogy érzékenyebbek vagyunk a legkisebbekre, akiknél minden pillanat számít. Ha nem jut 10 percen belül oxigénhez a csecsemő, meghal vagy egy életre szóló károsodást szerez. Kiemelt jelentőségű a születés után közvetlen életveszélyben lévő újszülöttek és koraszülöttek mentése.

Endokrinológus segíthet a teherbeesésben

Oxygen Medical
2014-06-13 18:37

A gyermektelenség hátterében gyakran hormonális eltérések állnak, amelyek kiderítése endokrinológusi feladat. Dr. Katona Evelin, az Oxygen Medical endokrinológusa a szükséges vizsgálatokról és a lehetőségekről beszélt.

Családtervezés esetén is fontos a D-vitamin

WEBBeteg
2014-03-11 12:05

Az elmúlt években a D-vitamin a figyelem középpontjába került, amiben kulcsszerepet játszott a Magyar Primer Prevenciós Orvos Egyesület. A kutatások alapján megemelték az ajánlott napi mennyiséget, és arra is rámutattak, hogy a vitamin nem csupán a csontok egészségéhez nélkülözhetetlen.