Gyermekgyógyászat - Betegségek megértése: tünet cikkek

Gyermekgyógyászat - Betegségek megértése: tünet cikkek

Húgyhólyaggyulladás és tünetei

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
2016-12-10 16:11

A gyermek az alhas középső részén érzett fájdalomra panaszkodik, gyakori vizelési ingere van, emiatt többször ürít kis mennyiségű vizeletet, és úgy érzi, mintha vizeletürítés után visszamaradna vizelet a húgyhólyagjában.

Gennyes agyhártyagyulladás és agyvelőgyulladás

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
2012-09-17 20:11

A kora nyári időszak ritka, ámde igen súlyos betegségei az idegrendszert megtámadó fertőzések, a gennyes agyhártyagyulladás és a kullancs közvetítette agyvelőgyulladás.

A gerincoszlop leggyakoribb eltérései

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
2012-09-15 07:42

Kisiskoláskortól gyakran látjuk, hogy különösen a hirtelen növekedéssel párhuzamosan a gyermek tartása hanyag, púpos, de a rossz tartást felszólításra korrigálni tudja. Fájdalom is társulhat hozzá. Ez a hanyagtartás.

Gyermekkori lúdtalp kezelése és tünetei

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
2012-09-11 15:51

Visszatérő vagy elhúzódó alsó végtagi enyhe izomfájdalmat, ízületi fájdalmat okozhatnak a láb statikai egyensúlyának megbomlásával járó állapotok, mint például a nagyfokú lúdtalp vagy a gyakori befelé dőlő bokaízület.

Atópiás dermatitisz - endogén ekcéma

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
2012-08-27 10:41

Az atópiás dermatitiszes betegek 15-20 százaléka fiatal, a városi lakosság körében gyakoribb, és folyamatosan emelkedő tendenciát mutat. A tünetek a korai csecsemőkorban, ritkábban később kezdődnek. Az évek során egyre ritkábban, egyre enyhébb tünetek jelentkeznek és az esetek háromnegyed részében a pubertáskorra a gyermekek kinövik a betegséget.

Az agyvíz keringésének nyomon követéséhez

WEBBeteg - Dr. Laki András, radiológus
2011-08-07 05:12

Hogy lehetséges, hogy a 19 éves gyerekemnél csak most derül ki, hogy esetleg vízfejű vagy agyvérzéssel született? Mit takar a liquordinamikai vizsgálat? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.