Meghalt az első műszíves gyermek

Szerző: Független Hírügynökség

Kedd reggel meghalt az első magyar szívátültetett gyerek - erősítette meg Szalamanov Zsuzsa, a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért szervezet elnöke. A 9 éves Lőrincz Balázs a szervátültetett gyerekek táborában halt meg Balatonvilágoson.

A kisfiú reggel még kiment az erkélyre fényképezni, majd bement a szobájába meginni egy pohár vizet, amikor rosszul lett. Egy órán át próbálták újraéleszteni, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de már nem tudták megmenteni.

Lőrincz Balázs hétfőn késő délután még interjút adott a Független Hírügynökség tudósítójának, és elmondta, hogy jól van, már nem kell fertőzés ellen védő maszkot viselnie.

A Somogy megyei Babócsán lakó kisfiún tavaly októberben hajtottak végre szívátültetést, ez volt az első ilyen műtét Magyarországon, amelyet gyereken végeztek.

Egyelőre nem tudni, miért halt meg az szívátültetett kisfiú

Néhány napot várni kell, amíg kiderül, miért halt meg az első magyar szívátültetett kisfiú, az az ok megállapításához speciális vizsgálatokra van szükség - mondta keddi balatonvilágosi sajtótájékoztatóján Dr. Reusz György. A SOTE I. számú Gyermekklinika veseosztályának vezetője ott volt a táborban, ahol a kisfiú meghalt, és az első pillanattól részt vett az újjáélesztési kísérletekben.

Dr. Ablonczy László, a gyermek kezelőorvosa elmondta: kicsi az esélye annak, hogy a beültetett szerv kilökődése okozta volna a gyermek halálát, ennek ugyanis korábban lett volna jele. A gyermek a néhány hete elvégzett vizsgálatok szerint teljesen rendben volt. A kezelőorvos egyik lehetséges okként a hirtelen jelentkező, rosszindulatú ritmuszavart jelölte meg.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ízületi kopás Ízületi kopás

Ha nem kezelik, a szalagok, ínak és az érintkező csontfelszínek is sérülnek.

Koronavírus omikron-variánsa Koronavírus omikron-variánsa

Az FDA szakértői szerint fejlettebb vakcinákra lenne szükség ellene.

Már Romániában az ismeretlen...

Romániában is megjelent az Európában és Amerikában gyermekek körében terjedő, ismeretlen eredetű májbetegség - erősítette meg a bukaresti...

Világszinten új eljárást teszteltek...

A Pécsi Tudományegyetemen teszteltek a világon elsőként egy új, magnézium-kalcium alapú felszívódó implantátumot, amely újabb jelentős...

Ő végezte az első magyarországi...

Bensőséges hangulatú ünnepségen köszöntötték 80. születésnapján Dr. Szabó Zoltánt, aki Magyarország első szív-transzplantációját végezte.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.