Felavatták a Kora gyermekkori intervenciós és Diagnosztikai Szolgáltató intézményt

Szerző: MTI

Felavatták a Bethesda Gyermekkórház Kora gyermekkori intervenciós és Diagnosztikai Szolgáltató (KIDSz) intézményt csütörtökön Budapesten.

A Bethesda KIDSz szakorvosokból, pszichológusokból, gyógypedagógusokból, gyógytornászokból, zeneterapeutákból, művészetterapeutákból és családterapeutákból álló közösségének célja a fejlődésbeli elmaradás, sérülés korai életszakaszban történő felismerése. A szakemberek arra törekednek, hogy a lehető legkorábbi időponttól fejlesszék a gyermek sérült vagy lassabban kialakuló készségeit, elősegítsék harmonikus fejlődését és beilleszkedését.

Azok a szülők, akik egyszer csak azt tapasztalják, hogy gyermekük nem az átlagos módon fejlődik, hirtelen olyanokká válnak, mint a mesebeli szegénylegény, akinek egyszerre, egy mozdulattal kellene legyőznie a sárkányt, átvergődni a rengeteg erdőn, feljutni az üveghegyre, szabadon maradó kezével pedig a táltos paripa kantárszárát is meg kellene tartania - mondta Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége megnyitó beszédében.

Hozzátette: a feladat, amely előtt ezek a gyerekek és szülők állnak, szinte bizonyosan egyszerre orvosi, pedagógiai, logopédiai, mozgásterápiás és pszichológiai kérdés. Sok tudás és egész munkacsoport kell ahhoz, hogy segíteni lehessen. A KIDSz azonban nemcsak munkacsoport, hanem igazi közösség, és a lelki támasz ugyanúgy része lesz programnak, mint az orvosi diagnosztika - hangsúlyozta Herczegh Anita.

Az eseményen részt vett Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnöke is.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Majomhimlő Majomhimlő

Megérkezett Magyarországra is a majomhimlő elleni védőoltás.

Férfi nemi szervek Férfi nemi szervek

Herékkel, prosztatával, húgycsővel és vesékkel kapcsolatos érdekességek.

Már Romániában az ismeretlen...

Romániában is megjelent az Európában és Amerikában gyermekek körében terjedő, ismeretlen eredetű májbetegség - erősítette meg a bukaresti...

Világszinten új eljárást teszteltek...

A Pécsi Tudományegyetemen teszteltek a világon elsőként egy új, magnézium-kalcium alapú felszívódó implantátumot, amely újabb jelentős...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.