Felavatták a Kora gyermekkori intervenciós és Diagnosztikai Szolgáltató intézményt

MTI
megjelent:

Felavatták a Bethesda Gyermekkórház Kora gyermekkori intervenciós és Diagnosztikai Szolgáltató (KIDSz) intézményt csütörtökön Budapesten.

A Bethesda KIDSz szakorvosokból, pszichológusokból, gyógypedagógusokból, gyógytornászokból, zeneterapeutákból, művészetterapeutákból és családterapeutákból álló közösségének célja a fejlődésbeli elmaradás, sérülés korai életszakaszban történő felismerése. A szakemberek arra törekednek, hogy a lehető legkorábbi időponttól fejlesszék a gyermek sérült vagy lassabban kialakuló készségeit, elősegítsék harmonikus fejlődését és beilleszkedését.

Azok a szülők, akik egyszer csak azt tapasztalják, hogy gyermekük nem az átlagos módon fejlődik, hirtelen olyanokká válnak, mint a mesebeli szegénylegény, akinek egyszerre, egy mozdulattal kellene legyőznie a sárkányt, átvergődni a rengeteg erdőn, feljutni az üveghegyre, szabadon maradó kezével pedig a táltos paripa kantárszárát is meg kellene tartania - mondta Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége megnyitó beszédében.

Hozzátette: a feladat, amely előtt ezek a gyerekek és szülők állnak, szinte bizonyosan egyszerre orvosi, pedagógiai, logopédiai, mozgásterápiás és pszichológiai kérdés. Sok tudás és egész munkacsoport kell ahhoz, hogy segíteni lehessen. A KIDSz azonban nemcsak munkacsoport, hanem igazi közösség, és a lelki támasz ugyanúgy része lesz programnak, mint az orvosi diagnosztika - hangsúlyozta Herczegh Anita.

Az eseményen részt vett Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnöke is.

(MTI)

Cikkajánló

Az egészségügyi dolgozók jogai
Az egészségügyi dolgozók jogai

Törvényi rendelkezések.

Lázcsillapítási módszerek
Lázcsillapítási módszerek

Mi a teendő láz esetén?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
Belvárosi evészavar műhely - Dr. Major Adrienne
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.