Virtuózok - Jótékonysági árverés Kormányos Vanessza megsegítésére

Szerző: MTI

Jótékonysági árverést tartanak a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő Kormányos Vanessza megsegítésére november 30-án a budapesti New York Palotában; a fiatal hegedűművész az M1-en futó Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor korábbi résztvevője.

A kicsik korcsoportjában induló 12 éves lány legnagyobb álma, hogy legyen egy saját hegedűje - olvasható a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap csütörtöki közleményében.

Kormányos Vanessza születése óta egy cisztás fibrózis elnevezésű anyagcsere-betegségben szenved. "Élete végéig gyógyszereket fog szedni, és az sem biztos, hogy az élete nagyon hosszú lesz. Születése óta erre kellett, hogy neveljük" - nyilatkozta a műsorban a kislány édesanyja.

Peller Mariann és Vadász Dániel, a műsor két producere elhatározta, hogy támogatja Vanessza gyógykezelését és tanulmányait. A kislányt két hegedűvel ajándékozták meg, amelyek közül az egyiket november 30-án árverezik el.

A műsor öt zsűritagja, Miklósa Erika, Kesselyák Gergely, Szenthelyi Miklós, Némethy Attila és Batta András is felajánlották személyes tárgyaikat az árverésre.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a műsor készítői úgy döntöttek, hogy kibővítik az árverés körét és az [email protected] címen, vagy a 06 30 948 5446-os telefonszámon várják azoknak a nézőknek a tárgyait, akik támogatni szeretnék a kislány gyógykezelését. Emellett pénzbeli adományra is lehetőség van.

A hozzájáruláshoz csatlakozott a New York Palota is, amely nemcsak az árverés helyszínét biztosítja, hanem a palota 120. születésnapjára rendezendő bál tombolabevételének teljes összegét is Vanessza megsegítésére fordítja - írták a közleményben.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Égető kérdés Égető kérdés

Melyek a dohányzás új formái és azoknak milyen hatásai vannak? (x)

Nemzetiközi sikerek a Bethesdában

A Bethesda Gyermekkórházban ezen a héten valósult meg a 10. génterápiás SMA kezelés egy Szerbiában élő vajdasági magyar kisfiúnál, Pál Gajódi...

A Proteus-szindróma

A Proteus-szindróma a ritka betegségek közé tartozik (1 millió emberből kevesebb mint egy érintett), világszerte kevesebb mint 200 esetet tartanak...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.