• Fül-orr-gégészeti megbetegedések cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
    2019-10-21 18:33
    Torokfájás
    A torokpanaszok változatos formában (pl.: torokfájás, nyelési nehezítettség, rekedtség) és gyakran szerepelnek a betegek (mind a felnőttek, mind a gyermekek) panaszai között, főként ősszel és télen.
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2009-05-09 15:03
    Egy új felfedezés, feje tetejére állíthatja eddigi elképzeléseinket a fülben zajló hangátalakításról. Az amerikai Stanford Egyetem Anthony Ricci vezette kutatócsapatának, kifinomult mérési módszerekkel, első ízben sikerült pontosan meghatározni az ioncsatornák helyét.
    Egészségmegőrzés
    Független Hírügynökség
    2009-01-21 10:37
    A fiatalok 20 százalékának van olyan jellegű halláskárosodása az MP3 lejátszók miatt, ami normális esetben csak idős korban jelentkezik - hívták fel a figyelmet német orvosok.
    allergiakozpont.hu
    2008-09-02 14:25
    A szülők és a pedagógusok számára különösen fontos felismerni azt, ha egy gyermek viselkedésének háttérben halláskárosodás állhat. A halláscsökkenés megnehezíti a gyermek kommunikációját, előfordulhat, hogy nem érti a szülő kéréseit, utasításait,így szófogadatlan gyermek benyomását kelti.
    Független Hírügynökség
    2008-08-28 13:25
    Egérembriókon alkalmazott génterápiával, kutatóknak sikerült újranöveszteniük elpusztult hallószőrsejteket. Ez elvben lehetővé teszi, felnőtt állatok károsodott hallásának helyreállítását. Sőt, a módszer idővel elvezethet az emberi, idegi alapú süketség gyógyításához is.
    Független Hírügynökség
    2008-08-15 14:34
    Amerikai orvosok szerint a súlyos gyerekkori fül- vagy mandulagyulladások fokozzák a felnőttkori elhízás esélyét. Erről öt tanulmányt ismertettek az Amerikai Pszichológiai Társaság konferenciáján - adja hírül a BBC brit közszolgálati tévé és rádió honlapja.
    Dudai Allergiaközpont
    2008-07-10 09:45
    A hangképzés zavarai érzékenyen érintik az embert a számára legfontosabb interpersonalis tevékenységében, a beszédben. Eltérései korlátozzák az egyén társadalmi érintkezését, gátolják a foglalkozásának gyakorlását, ezáltal hatással vannak az egész személyiségre. Ezért is fontos, hogy komolyan vegyük a hangképzési rendellenességeket.
    Betegségek megértése
    Független Hírügynökség
    2008-03-05 13:08
    Svéd orvosok felfedezték, hogy piaci forgalomban lévő hormonkészítményekkel, elejét lehet venni az időskori nagyothallásnak. Az ösztrogénnek, az elsődleges női nemi hormonnak az egyik receptora, kutatásaik alapján fontos szerepet játszik a hallásban - a férfiaknál is.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!