• Sikeres fogyókúra hangulatjavítással

    Szerző: Medipress

    A depresszió kezelése a súlycsökkentésben is segíthet – állapította meg a General Hospital Psychiatry tanulmánya.

    A testtömeg index (BMI) 30 feletti, kifejezett elhízást jelentő értéke, 150 százalékkal növeli a depresszió kockázatát. Dr. Gregory Simon és a Seattle-i Csoport-egészségtani Intézet munkatársai szerint a kapcsolat kétirányú: a fokozott fizikai aktivitás javít a depresszión is, de a depresszió javítása fokozott testi aktivitáshoz is vezet.

    Hirdetés

    Elhízás - Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A kutatók 203, 40 és 65 év közötti hölgyet tanulmányoztak, akik átlagos testtömege 38,3 volt. Az esetleges depresszió mértékét, a testmozgási aktivitást, és az étkezési szokásokat speciális kérdőív segítségével állapították meg.

    A résztvevő hölgyeket két csoportba osztották: az egyiknél csupán a testsúly csökkentésére, míg a másiknál a súlyra és a depresszióra egyaránt koncentráltak.

    A vizsgálat megállapította, hogy a két csoport között már az első hat hónapot követően statisztikailag szignifikáns volt a súlycsökkenés különbsége, mely ezt követően is stabil maradt.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A depresszió mértékét mérő Hopkins-skálán, legalább másfél pontos csökkenés mintegy 38 százalékos testtömeg-vesztéshez vezet. Ugyanakkor az első csoportban lévőknél csak mintegy 21 százalékos csökkenést regisztráltak – depresszió lényegi változása nélkül.

    A szakértők szerint a jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetni a túlsúlyos egyének pszichiátriai kezelésére is.

    (Medipress)

    Legutóbb frissült: 2011.01.08 23:52
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Megelőzhető az aranyér? - Az orvos válaszol

    Mivel lehet megelőzni az aranyér kialakulását? A családomban rajtam kívül mindenki küzd ezzel a problémával. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Nem alkoholos zsírmáj

    Korunkban a nem alkoholos zsírmáj az egyik leggyakoribb májbetegség. A triglicerid májban történő lerakódása számos következményes gyulladásos folyamatot indít el, melyek fibrózishoz, kötőszövet-felhalmozódáshoz vezetnek.

    Túlsúly: Nem csak a BMI számít

    Túlsúly, kóros soványság, normál testsúly, elhízás. A testtömeg index alapján határozható meg, hogy ki melyik csoportba tartozik. A testtömeg index (BMI) a testsúly és a magasság ismeretében kiszámolható.

    A gyermekkori elhízás visszaszorítható

    Az elhízás-járvány nemcsak a felnőtteket érinti, hanem nagy számban a gyerekeket és kamaszokat is. A World Obesity Federation adatai szerint napjainkban világszerte több mint 223 millió iskolás elhízott vagy túlsúlyos, és ez a szám 2025-re várhatóan 268 millióra emelkedik, hacsak nem cselekszünk azonnal.

    A nyaralás is megbolondíthatja a biológiai óránkat

    Sokan régóta tervezgetjük már a nyaralást, amit a munkából kiszakadva kitűnően pihentető időtöltésnek tekinthetünk. De akkor miért van mégis az, hogy sokszor azt érezzük, hogy fáradtabbak, levertebbek vagyunk az állítólagos pihenés után, mint amikor még minden nap a munkában rostokoltunk?

    A stressz elhízáshoz vezet

    Ha Ön hízásra hajlamos, tanácsos minél előbb szakemberhez fordulnia és a stressz kezeléséhez segítséget kérnie, így nem alakul ki a stressz indukálta, elhízáshoz vezető ördögi kör.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.