• Fogyás: óvatosan a diétás élelmiszerekkel

    Szerző: Medipress

    Egy új tanulmány szerint, az túlsúllyal küzdő tizenéveseknek, elsőként a müzliszeleteknek és a shake-nek érdemes búcsút inteniük.

    Dr. Robert L. Berkowitz, a Philadelphia Gyermekkórház munkatársa, három fogyókúrás étrendet próbált ki több mint száz tinédzseren és családjukon. Az eredmények azt mutatták, hogy bár mindhárom diétával vesztettek súlyt a fiatalok, év végére azok, akik az alacsony kalóriabevitelű diétát választották, 2,8 százalékkal csökkentették a BMI-indexüket, szemben a 3,4 százaléknyi csökkenéssel, ami azoknál fordult elő, akik csupán megváltoztatták az étrendjüket.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    „A diétás shake-ektől és italoktól nem lakunk jól. Ezzel csupán a szőnyeg alá söpörjük a valódi problémát, és közben nem tanuljuk meg, hogyan lehet igazán kézben tartani a súlyunkat” – idézte a New York Daily Mail Robyn Webb táplálkozási szakértő szavait.

    „Azok a tinik, akik müzliszeletet és shake-et fogyasztanak, nem jutnak elég energiához, így sportolni sem lesz kedvük. ”Ehelyett sokkal hasznosabb, ha egy olyan diétát követnek a tinik, amely során gondosan megválogatják, mi az amit esznek.

    Mary Hartley, a CalorieCount.com táplálkozási tanácsadója így vélekedik: „A shake-ek fogyasztásával, lehet hogy csökkentjük a kalóriabevitelünket, de nem tanulunk meg helyesen válogatni. Rövidtávon egyszerűbb dolog müzlin élni, de hosszú távon nem ez a módszer a hatásos.

    A tinik képesek nagyon gyorsan elsajátítani az új étkezési szokásokat, ráadásul ha hosszútávon követnek egy új, egészségesebb étrendet, valószínűleg elkészíteni is megtanulják azokat.”

    (Medipress)

    Legutóbb frissült: 2010.12.30 10:41
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Megelőzhető az aranyér? - Az orvos válaszol

    Mivel lehet megelőzni az aranyér kialakulását? A családomban rajtam kívül mindenki küzd ezzel a problémával. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Nem alkoholos zsírmáj

    Korunkban a nem alkoholos zsírmáj az egyik leggyakoribb májbetegség. A triglicerid májban történő lerakódása számos következményes gyulladásos folyamatot indít el, melyek fibrózishoz, kötőszövet-felhalmozódáshoz vezetnek.

    Túlsúly: Nem csak a BMI számít

    Túlsúly, kóros soványság, normál testsúly, elhízás. A testtömeg index alapján határozható meg, hogy ki melyik csoportba tartozik. A testtömeg index (BMI) a testsúly és a magasság ismeretében kiszámolható.

    A gyermekkori elhízás visszaszorítható

    Az elhízás-járvány nemcsak a felnőtteket érinti, hanem nagy számban a gyerekeket és kamaszokat is. A World Obesity Federation adatai szerint napjainkban világszerte több mint 223 millió iskolás elhízott vagy túlsúlyos, és ez a szám 2025-re várhatóan 268 millióra emelkedik, hacsak nem cselekszünk azonnal.

    A stressz elhízáshoz vezet

    Ha Ön hízásra hajlamos, tanácsos minél előbb szakemberhez fordulnia és a stressz kezeléséhez segítséget kérnie, így nem alakul ki a stressz indukálta, elhízáshoz vezető ördögi kör.

    A testmozgás nem csak a fogyást segíti elő!

    A rendszeres testmozgás, különösen pedig a nagy kitartást igénylő sportok pedig nem csak a fogyást segítik elő, de a hangulatra és az önértékelésre is pozitívan hatnak – így pedig a depressziós tüneteket is csökkentik.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.