Fogyás: óvatosan a diétás élelmiszerekkel

Medipress
megjelent:

Egy új tanulmány szerint, az túlsúllyal küzdő tizenéveseknek, elsőként a müzliszeleteknek és a shake-nek érdemes búcsút inteniük.

Dr. Robert L. Berkowitz, a Philadelphia Gyermekkórház munkatársa, három fogyókúrás étrendet próbált ki több mint száz tinédzseren és családjukon. Az eredmények azt mutatták, hogy bár mindhárom diétával vesztettek súlyt a fiatalok, év végére azok, akik az alacsony kalóriabevitelű diétát választották, 2,8 százalékkal csökkentették a BMI-indexüket, szemben a 3,4 százaléknyi csökkenéssel, ami azoknál fordult elő, akik csupán megváltoztatták az étrendjüket.

„A diétás shake-ektől és italoktól nem lakunk jól. Ezzel csupán a szőnyeg alá söpörjük a valódi problémát, és közben nem tanuljuk meg, hogyan lehet igazán kézben tartani a súlyunkat” – idézte a New York Daily Mail Robyn Webb táplálkozási szakértő szavait.

„Azok a tinik, akik müzliszeletet és shake-et fogyasztanak, nem jutnak elég energiához, így sportolni sem lesz kedvük. ”Ehelyett sokkal hasznosabb, ha egy olyan diétát követnek a tinik, amely során gondosan megválogatják, mi az amit esznek.

Mary Hartley, a CalorieCount.com táplálkozási tanácsadója így vélekedik: „A shake-ek fogyasztásával, lehet hogy csökkentjük a kalóriabevitelünket, de nem tanulunk meg helyesen válogatni. Rövidtávon egyszerűbb dolog müzlin élni, de hosszú távon nem ez a módszer a hatásos.

A tinik képesek nagyon gyorsan elsajátítani az új étkezési szokásokat, ráadásul ha hosszútávon követnek egy új, egészségesebb étrendet, valószínűleg elkészíteni is megtanulják azokat.”

(Medipress)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Dr. Vincze Dóra, kardiológus
WEBBeteg - Cs. K., fordító
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.