• 230 kilót fogyott a világ legkövérebb embere

    Szerző: FH

    Már 230 kilót fogyott a világ legkövérebb embere, és még folytatni akarja. A mexikói Manuel Uribe ezt szerdán közölte az AFP francia hírügynökséggel.

    Uribe ezzel csaknem 50 százalékot adott le a súlyából: a fogyókúra megkezdése előtt 570 kilót nyomott, és azzal szerepelt a világrekordok Guinness-könyvében. A 42 éves férfi a legnehezebb időkben, 5 éven át az ágyat sem tudta elhagyni, az édesanyja és a menyasszonya gondozta. Két éve kezdett fogyókúrázni mexikói, amerikai és olasz orvosok segítségével, diétával és tornával.

    Hirdetés

    Most az a célja, hogy a következő 4 évben, 240 kilóról lemenjen 120-ra. Március 9-én Uribét speciális daruval ágyastul kiemelik a lakásából, és teherautóval körbeviszik a városában.

    Uribe kijelentette, hogy "Kiválóan érzem magam, és az orvosok szerint sosem voltam olyan egészséges, mint most".

    (FH)

    Módosítva: 2008.02.13 09:01, Megjelenés: 2008.02.13 09:01
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    A COPD és tünetei

    A COPD és tünetei

    Dr. Zsuga Judit

    A COPD a tüdőben lévő légutak tartós beszűkülésével (légúti szűkület) járó betegség.

    Vastag- és végbélszűrés

    Vastag- és végbélszűrés

    Kor Kontroll Társaság

    A vastag- és végbélrák megelőzésének, illetve szűrésének jelentősége.

    Dietetikus vagy táplálkozási tanácsadó? Kit válasszunk?

    Ma már az interneten bármi megtalálható, és bárkiből lehet úgynevezett szakember is. Azonban nem árt tudnunk, hogy kihez érdemes fordulnunk, ha biztos tudáson alapuló, valódi segítséget szeretnénk kapni.

    Régi-új találmány: Erjesztett ételek

    Az utóbbi évtizedekben született kutatási eredmények fényében a táplálkozás jelentősége felértékelődött, hiszen ma már tudjuk, hogy az emésztőrendszer meghatározó szerepet tölt be a test és lélek működésében.

    Ne csak álom legyen a fogyás!

    A sport nem csak alakunknak tesz jót, hanem önértékelésünket is javítja. Egy kis életmódbeli változtatással feszes izmokra és jó közérzetre tehet szert.

    Elhízás: nem veszünk tudomást a veszélyről

    A túlsúlyos emberek közül sokan állandó érzéki csalódás elszenvedői: egyáltalán nem veszik észre, hogy a mérleg az ő esetükben az egészségesnél nagyobb terhelésnek van kitéve, s ezzel együtt elbagatellizálják az elhízás egészségi következményeit is.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA