• 5 étkezéses alkalmazás, ami nem csak a kalóriákat számlálja!

    Szerző: WEBBeteg - Gy. A.

    Ma már számtalan alkalmazás próbál abban segíteni, hogy az étekzéseket rögzítse és a kalóriákat számlálja - ám mindannyian tudjuk, hogy az egészséges étkezés jóval több, mint szimpla kalória-számolgatás. A Health 2.0 konferencián megismert rengeteg étellel, étkezéssel foglalkozó alkalmazás közül összegyűjtöttünk 5 olyan alkalmazást, amelyek többet nyújtanak, mint egyszerű kalóriaszámolgatást.

    Fooducate

    Honnan tudhatjuk, hogy melyik fajta teljes kiőrlésű kenyérben van a legtöbb vitamin és a legkevesebb adalékanyag? Szkenneljük be a vonalkódot! A Fooducate alkalmazás minden egyes termékről mutat információt, annak az összetevői és tápanyagértéke alapján. Emellett azt is összefoglalja, hogy mik az adott termék erős és gyenge pontjai. Még alternatív megoldásokat is kínál, hogyha mást szeretnél választani!

    Hirdetés

    Locavore

    A telefonunk GPS helyzete alapján a Locavore megmutatja, hogy milyen szezonális ételek vannak körülöttünk - mindezt a helyi farmok és piacok adatai alapján. Az alkalmazás még recept-ötleteket is ad az alapanyagokból kiindulva!

    Dirty Dozen

    Vitamin- és ásványi anyag teszt


    Tesztelje, hogy szervezete kellően el van-e látva vitaminokkal és ásványi anyagokkal! Töltse ki vitamin- és ásványi anyag tesztünket!>>

    Szeretne gyümölcsöket és zöldségeket enni, de kétségei vannak a permetszerek miatt? Ráadásul nem engetheti meg magának, hogy bio-termékeket vásároljon? Semmi gond! Az alkalmazás minden évben összeállítja azt a listát, amely azoknak a gyümölcsöknek a neveit tartalmazza, amelyek a legkevesebb permetszert kívánták az adott év körülményei (időjárás, stb.) alapján.

    Seafood Watch

    A hal nagyszerű és finom része egy egészséges diétának - ám senki sem szeretne veszélyeztetett fajt enni! A Seafood Watch alkalmazás óceán- és környezetbarát tippeket ad. Az alkalmazáson belül külön lehet látni a legjobb döntést, a megfelelő alternatívákat, illetve azokat a fajokat, amiket érdemes elkerülni.

    Thryve

     A Thryve nagyon hasonló a legtöbb étel-napló szerű alkalmazáshoz - a felhasználók lefotózhatják az éppen elfogyasztott fogásukat és annak a mennyisége illetve tápanyagértéke alapján kapnak egy pontszámot. Az alkalmazás az ételeket sokkal inkább étel-csoport, mint kalóriatartalom alapján figyeli - így el tudja mondani, hogy milyen típusú ételt érdemes még fogyasztani aznap a kiegyensúlyozott étrend érdekében. Ám az, amiért a Thryve kiemelkedő, a következő funkció: egy/másfél órával az étkezés után a Thryve megkérdezi felhasználóját, hogy hogyan érzi magát. Ez alapján idővel megtanulja, hogy milyen ételtől hogyan érzi magát a felhasználó, és esetleges étel-érzékenységekre vagy allergiákra is figyelmeztet.

    (WEBBeteg - Gy.A.)

    Módosítva: 2012.11.07 07:38, Megjelenés: 2012.11.07 07:38
   • Cikkajánló

    A nyújtás szerepe

    A nyújtás szerepe

    Sándor Judit

    Ha elmulasztjuk, félő, hogy sérüléssel, fájdalommal fogjuk szemben találni magunkat.

    Az anorexia kezelése

    Az anorexia kezelése

    Dr. Major Adrienne

    Az anorexiás beteg kezelésekor egyaránt foglalkozunk a lelki és testi zavarokkal.

    Napszakok és ételek: mikor és mit érdemes fogyasztani?

    Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, vacsorázz úgy, mint egy koldus - tartja az elterjedt mondás. A mai világban sajnos elég nehéz, bár nem lehetetlen betartani azokat a szabályokat, amelyekkel megőrizhetjük egészségünket.

    Reg-Enor diéta, űrhajós diéta, tojásdiéta és almaecet diéta - Mit kell tudnunk ezekről?

    A 2019-es év nagyon változatos képet mutatott divatos diéták szempontjából. A Google felmérése alapján a Reg-Enor, az űrhajós, a tojás- vagy az almaecet diéta is ott szerepelt a 10-es keresési toplistában. A fogyókúrázni vágyók az áhított cél elérése érdekében hajlandóak mindenféle hangzatos névvel ellátott étrendet követni, még ha azzal esetleg ártanak is szervezetüknek.

    Táplálkozási tanácsok kijárási korlátozás idejére

    Nagyot fordult velünk a világ a koronavírus mostani megjelenésével. Az eddigi szokásaink, napi rutinunk egyik napról a másikra a múlté lett. Szeretteink, embertársaink és saját magunk védelme érdekében sokat tartózkodunk otthonunkban, a lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minél kevesebbet kimozdulni. Az eddigi, akár naponta többszöri vásárlásainkat most vissza kell szorítani - heti, kétheti bevásárlásokra, rendelésre, házhoz szállításra.

    Nem az ünnepi ételektől válunk túlsúlyossá

    Karácsony a szeretet és a család ünnepe, Jézus születésének a méltatása. A különféle szokások, szertartások számos ponton találkoznak, de abban mindenképpen nagy a hasonlóság, hogy ilyenkor ünnepi ételek sora kerül az asztalra. Vannak, akik ragaszkodnak a régen megszokott menüsorhoz, ami gyakorta zsírosabb, jobban megterheli a szervezetet, mások már a reformkonyha híveiként készítik a leveseket, a második fogásokat és a süteményeket.

    Hogyan étkezzen helyesen a kamasz?

    Nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel az egész nap során. Reggelire kínáljunk az egész családnak zöld- vagy rooibos teát, esetleg tejes italokat. Jó hatású, ha még éhgyomorra megiszunk egy pohár vizet – ez beindítja a veseműködést.

    Tíz táplálkozási mítosz nagyító alatt

    A zsír rossz, a fehérje jó, ha este eszünk, az hizlal, ha keveset eszünk, akkor fogyunk. Van-e valóságalapja az ilyen és ehhez hasonló feltevéseknek? A Kölni Egyetem és WEBBeteg táplálkozástudományi szakértőinek segítségével sok kérdést tisztázunk.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.