• Hepatitisfertőzés ellen oltanak Újfehértón

    Szerző: MTI

    Közel ötszáz ember beoltását tervezik a jövő hét folyamán, a belvízzel sújtott Újfehértón. A vakcinát várhatóan a jövő héten adják be.

    Első körben 495 embert oltanak be hepatitisfertőzés ellen a jövő héten Újfehértón - közölte Nagy Sándor polgármester. Az oltóanyagot már megrendelték, az védőoltásról szóló értesítőket a háziorvosok és a gyermekorvosok jelenleg is készítik - tájékoztatott a független önkormányzati vezető.

    Hirdetés

    A megelőző intézkedésre a várható enyhülés miatt van szükség, az olvadó hó és jég ugyanis megemelheti emésztőgödrök vízszintjét. A mályváskerti részen - ahol a belvíz tömegesebben érinti az embereket - a Debreceni úti általános iskolában háziorvosok oltják majd be a lakókat. Azokon a településrészeken, ahol kisebb az érintettség, az orvosi rendelőben kapják meg az oltást - mondta Nagy Sándor.

    A polgármester hozzátette: elképzelhető, ha más városrészekben növekszik az elöntött területek nagysága, akkor az ott élőket is be fogják oltani. Újfehértón csütörtökön hat helyen szivattyúznak, mivel a jég alatt még mindig van annyi víz, hogy tudnak dolgozni a szivattyúk. A védekezésben nagyobb átmérőjű tömlőket vetettek be, ettől a belvíz gyorsabb elszivattyúzását várják.

    (MTI)

    Módosítva: 2011.01.06 15:11, Megjelenés: 2011.01.06 15:11
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Sport

    Sport

    Sándor Judit, erőnléti edző

    Miért kell nyújtani? Miért sérülünk le, ha nem nyújtunk? Cikkünkből megtudhatja.

    Rett-szindróma

    Rett-szindróma

    Dr. Debreczeni Anikó

    Fejlődési rendellenesség, amely a központi idegrendszert érinti elsődlegesen.

    Kanyaró - Két hét alatt hét megbetegedést regisztráltak Zágrábban

    Hét kanyarós megbetegedést regisztráltak Zágrábban két hét alatt, és szakemberek szerint aggodalomra ad okot, hogy a betegek nem voltak semmilyen kapcsolatban egymással.

    Magyarország világviszonylatban is élen jár az átoltottságot illetően

    Az uniós országok és az Európai Bizottság, valamint a szakmai világszervezetek is elismerik, hogy Magyarország világviszonylatban is élen jár az átoltottságot illetően, és kiemelkedő a lakosság bizalma a magyar védőoltásrendszerben - jelentette ki Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár Brüsszelben.

    Májgyulladás - Okok, tünetek és kezelés

    Májgyulladást (hepatitis) okozhatnak vírusok, autoimmun betegség, alkohol, bizonyos gyógyszerek és méreganyagok. Világszerte a vírusos májgyulladás a leggyakoribb. A betegségnek van akut és krónikus formája.

    Hepatitis B

    A hepatitis B a világ egyik legelterjedtebb fertőző megbetegedése: a Föld népességének mintegy 20-30 százalékában kimutatható, hogy élete során hepatitis B-fertőzésen esett át.

    Hepatitis A - Mire számíthat a beteg?

    A hepatitis A vírus (HAV) fertőzése a gyomor-bélrendszer útján jön létre. A vírus a fertőzött ember székletével a környezetbe kerül, ahol nagyon sokáig életképes, majd szennyezett étel, ital, kéz, csatorna, szabad vizek közvetítésével más emberekre is átterjed.

    Hepatitis C

    Magyarországon körülbelül 100 ezer hepatitis C vírushordozó él. A HCV felelős hazánkban évente körülbelül 3000 beteg májzsugorának kialakulásáért és 600 májrákos esetért.

    Árvíz - Fertőzésveszély és megelőzés

    Az áradó víz házakat, gazdasági épületeket, ipari létesítményeket rombol és magával sodor állati tetemeket, vegyszereket, kommunális hulladékokat, árnyékszékek és szennyvízgyűjtők tartalmát. Árvíz idején ingatlanjaink, vagyontárgyaink mentésén túl, fontos feladatunk, hogy védjük és megőrizzük saját magunk és a környezetünkben élők egészségét.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.