• Hepatitisfertőzés ellen oltanak Újfehértón

    Szerző: MTI

    Közel ötszáz ember beoltását tervezik a jövő hét folyamán, a belvízzel sújtott Újfehértón. A vakcinát várhatóan a jövő héten adják be.

    Első körben 495 embert oltanak be hepatitisfertőzés ellen a jövő héten Újfehértón - közölte Nagy Sándor polgármester. Az oltóanyagot már megrendelték, az védőoltásról szóló értesítőket a háziorvosok és a gyermekorvosok jelenleg is készítik - tájékoztatott a független önkormányzati vezető.

    Hirdetés

    A megelőző intézkedésre a várható enyhülés miatt van szükség, az olvadó hó és jég ugyanis megemelheti emésztőgödrök vízszintjét. A mályváskerti részen - ahol a belvíz tömegesebben érinti az embereket - a Debreceni úti általános iskolában háziorvosok oltják majd be a lakókat. Azokon a településrészeken, ahol kisebb az érintettség, az orvosi rendelőben kapják meg az oltást - mondta Nagy Sándor.

    A polgármester hozzátette: elképzelhető, ha más városrészekben növekszik az elöntött területek nagysága, akkor az ott élőket is be fogják oltani. Újfehértón csütörtökön hat helyen szivattyúznak, mivel a jég alatt még mindig van annyi víz, hogy tudnak dolgozni a szivattyúk. A védekezésben nagyobb átmérőjű tömlőket vetettek be, ettől a belvíz gyorsabb elszivattyúzását várják.

    (MTI)

    Módosítva: 2011.01.06 15:11, Megjelenés: 2011.01.06 15:11
   • Cikkajánló

    Fültisztítás

    Fültisztítás

    Dr. Horváth Tamás

    10 hasznos tanács, melyeket betartva számos problémát el lehet kerülni.

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    Hátterében komoly bőrgyógyászati vagy egyéb betegség is állhat.

    Influenza - érdemes most beadatni a védőoltást

    December végén, január elején érhet Magyarországra az influenzajárvány, ezért érdemes most beadatni a védőoltást - mondta az egészségügyi államtitkár.

    Influenza: jövő hét végén a patikákban lesz az oltóanyag

    Jövő hét végén már a patikákban lesz az influenza elleni oltóanyag, a rizikócsoportba tartozók és a 60 év felettiek számára az 1,3 millió adag ingyenes vakcina már elérhető - közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

    Hepatitis B

    A hepatitis B a világ egyik legelterjedtebb fertőző megbetegedése: a Föld népességének mintegy 20-30 százalékában kimutatható, hogy élete során hepatitis B-fertőzésen esett át.

    Májgyulladás - Okok, tünetek és kezelés

    Májgyulladást (hepatitis) okozhatnak vírusok, autoimmun betegség, alkohol, bizonyos gyógyszerek és méreganyagok. Világszerte a vírusos májgyulladás a leggyakoribb. A betegségnek van akut és krónikus formája.

    Hepatitis A - Mire számíthat a beteg?

    A hepatitis A vírus (HAV) fertőzése a gyomor-bélrendszer útján jön létre. A vírus a fertőzött ember székletével a környezetbe kerül, ahol nagyon sokáig életképes, majd szennyezett étel, ital, kéz, csatorna, szabad vizek közvetítésével más emberekre is átterjed.

    Hepatitis C

    Magyarországon körülbelül 100 ezer hepatitis C vírushordozó él. A HCV felelős hazánkban évente körülbelül 3000 beteg májzsugorának kialakulásáért és 600 májrákos esetért.

    Árvíz - Fertőzésveszély és megelőzés

    Az áradó víz házakat, gazdasági épületeket, ipari létesítményeket rombol és magával sodor állati tetemeket, vegyszereket, kommunális hulladékokat, árnyékszékek és szennyvízgyűjtők tartalmát. Árvíz idején ingatlanjaink, vagyontárgyaink mentésén túl, fontos feladatunk, hogy védjük és megőrizzük saját magunk és a környezetünkben élők egészségét.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.