• Hepatitisfertőzés ellen oltanak Újfehértón

    Szerző: MTI

    Közel ötszáz ember beoltását tervezik a jövő hét folyamán, a belvízzel sújtott Újfehértón. A vakcinát várhatóan a jövő héten adják be.

    Első körben 495 embert oltanak be hepatitisfertőzés ellen a jövő héten Újfehértón - közölte Nagy Sándor polgármester. Az oltóanyagot már megrendelték, az védőoltásról szóló értesítőket a háziorvosok és a gyermekorvosok jelenleg is készítik - tájékoztatott a független önkormányzati vezető.

    Hirdetés

    A megelőző intézkedésre a várható enyhülés miatt van szükség, az olvadó hó és jég ugyanis megemelheti emésztőgödrök vízszintjét. A mályváskerti részen - ahol a belvíz tömegesebben érinti az embereket - a Debreceni úti általános iskolában háziorvosok oltják majd be a lakókat. Azokon a településrészeken, ahol kisebb az érintettség, az orvosi rendelőben kapják meg az oltást - mondta Nagy Sándor.

    A polgármester hozzátette: elképzelhető, ha más városrészekben növekszik az elöntött területek nagysága, akkor az ott élőket is be fogják oltani. Újfehértón csütörtökön hat helyen szivattyúznak, mivel a jég alatt még mindig van annyi víz, hogy tudnak dolgozni a szivattyúk. A védekezésben nagyobb átmérőjű tömlőket vetettek be, ettől a belvíz gyorsabb elszivattyúzását várják.

    (MTI)

    Módosítva: 2011.01.06 15:11, Megjelenés: 2011.01.06 15:11
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór

    Alzheimer-kór

    Dr. Zsuga Judit

    Hogyan diagnosztizálható ez a betegség? Milyen vizsgálatokra kerülhet sor?

    Koronavírus

    Koronavírus

    Dr. Sarkadi Adrien

    Továbbra sincs magyar érintettje a Kínából kiinduló koronavírusnak.

    Influenza - A védőoltás hatékonysága

    Egyetlen oltás sem véd száz százalékosan. Az influenza elleni védőoltás 40-70 százalékban csökkenti a megbetegedés kockázatát, és még ha 100 százalékos védelmet nem is garantál, az esetleges megbetegedés lefolyása enyhébb, a szövődmények esélye jelentősen kisebb lesz. Cikkünkből megtudhatja, miért betegedhetnek meg esetenként influenza ellen beoltott emberek és ennek ellenére miért olyan fontos az oltás nyújtotta védelem.

    Az influenza halálosabb, mint gondolnánk

    Az influenza megbetegedést nem szabad elbagatellizálni! Különösen a komplikációi veszélyesek. Ezt bizonyítják az új adatok is, melyek szerint több halálesetet okoz, mint gondolnánk. S bár évről évre több ezren halnak meg a vírus miatt, még mindig kevesen oltatják be magukat.

    Hepatitis C

    Magyarországon körülbelül 100 ezer hepatitis C vírushordozó él. A HCV felelős hazánkban évente körülbelül 3000 beteg májzsugorának kialakulásáért és 600 májrákos esetért.

    Hepatitis B

    A hepatitis B a világ egyik legelterjedtebb fertőző megbetegedése: a Föld népességének mintegy 20-30 százalékában kimutatható, hogy élete során hepatitis B-fertőzésen esett át.

    Májgyulladás - Okok, tünetek és kezelés

    Májgyulladást (hepatitis) okozhatnak vírusok, autoimmun betegség, alkohol, bizonyos gyógyszerek és méreganyagok. Világszerte a vírusos májgyulladás a leggyakoribb. A betegségnek van akut és krónikus formája.

    Hepatitis A - Mire számíthat a beteg?

    A hepatitis A vírus (HAV) fertőzése a gyomor-bélrendszer útján jön létre. A vírus a fertőzött ember székletével a környezetbe kerül, ahol nagyon sokáig életképes, majd szennyezett étel, ital, kéz, csatorna, szabad vizek közvetítésével más emberekre is átterjed.

    Árvíz - Fertőzésveszély és megelőzés

    Az áradó víz házakat, gazdasági épületeket, ipari létesítményeket rombol és magával sodor állati tetemeket, vegyszereket, kommunális hulladékokat, árnyékszékek és szennyvízgyűjtők tartalmát. Árvíz idején ingatlanjaink, vagyontárgyaink mentésén túl, fontos feladatunk, hogy védjük és megőrizzük saját magunk és a környezetünkben élők egészségét.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.