Közel kétszáz áldozatott szedett a kolerajárvány Haitin

Szerző: MTI

A Haiti szigetén tomboló kolerajárvány, közel kétszáz áldozatot követelt eddig, a megbetegedések száma mintegy háromezer.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint egy évszázada ez az első kolerajárvány a karib-tengeri országban. Egyben ez a legsúlyosabb közegészségügyi válság Haitin a fővárost és környékét sújtó január 12-i földrengés óta. A karibi országban a péntek estig összesített adatok szerint 196 ember halt meg és 2634 betegedett meg kolerában.

A járvány az északi Artibonite tartomány egyik körzetében, és a keleti országrészben lévő Mirbalais településen ütötte fel a fejét a hétvégén. A földrengés óta a karibi országban dolgozó segélymunkások, mindenképpen szeretnék elejét venni annak, hogy a kolerajárvány átterjedjen a főváros környéki zsúfolt menekülttáborokba, amelyekben a januári földrengésben - amelyben csaknem 300 ezren vesztették életüket - hajléktalanná vált 1,5 millió embert helyeztek el.

Egyelőr nem világos, hogy a járvány miként érinti majd az országban november 28-ra tervezett elnök- és törvényhozási választásokat. Alex Larsen haiti egészségügyi miniszter arra szólított fel, hogy a járvány sújtotta körzetekben a jelöltek függesszék fel kampányukat.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Menstruációs görcsök Menstruációs görcsök

Egészséges táplálkozással enyhíthetők. Mit együnk és hogyan?

Premenstruációs tünetegyüttes Premenstruációs tünetegyüttes

Lelki és testi tünetek a menstruáció előtti napokban.

Majomhimlő: a tengeren túl...

Az Egyesült Államok közegészségügyi veszélyhelyzetet hirdetett a majomhimlő terjedése miatt.

Ismét emelkedik a szennyvíz...

A korábbi stagnálást követően országos átlagban ismét emelkedést mutat a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.