Szlávik: biztosan kelleni fog harmadik oltás

portfolio.hu
megjelent:

Szlávik János hétfőn a TV2 műsorában arról beszélt, hogy biztosan kelleni fog harmadik koronavírus elleni oltás, várhatóan a következő 6-12 hónapban. Az infektológus emellett arról is beszámolt, hogy nehéz lesz elérni a 6 millió beoltottat, ami európai szinten is szép teljesítmény lenne - adta hírül a portfolio.hu.

Azzal kapcsolatban, hogy a járványügy adatok csökkenésének üteme lelassult, az infektológus elmondta, hogy már nehéz lesz meggyőzni azokat, akik eddig nem oltatták be magukat, de még akadnak olyanok, akik megváltoztathatják a véleményüket. Éppen emiatt nehéz lesz elérni a hatmillió beoltottat, ami már Európához képest is egy komoly teljesítmény lenne.

Mint fogalmazott, a mutánsok továbbra is azokat veszélyeztetik, akik nincsenek beoltva. Viszont a negyedik hullám ennyi beoltatlannál nem lehet annyira jelentős. Kijelentette azt is, hogy biztos fog kelleni harmadik oltás fél-egy éven belül.

Bár erre még nincsenek adatok, Szlávik szerint a jövőben más oltások jönnek, olyan mutánsok ellen is hatékony vakcinák, amelyeket érdemes lesz használni a harmadik oltáskor.

(portfolio.hu)

Cikkajánló - COVID-19

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.