Ezekben az órákban átlépjük a 2 millió beoltottat

Koronavírus Sajtóközpont
megjelent:

Folyamatosan zajlik az oltás, ezekben az órákban átlépjük a 2 millió beoltottat.

4609 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 645 733 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 274 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 20 435 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 402 964 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 222 334 főre emelkedett. 12 553 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1529-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 55 511 fő tartózkodik.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 19,7%-ot szemben a 10,6%-os uniós átlaggal. Az eddig regisztrált 3,7 millió emberből mintegy másfélmillió a hatvan év fölöttiek száma, és ennek a korcsoportnak a 78 százaléka már be van oltva. A háziorvosok ezen a héten már beadják a második adagot is az egy hónapja a kínai Sinopharm vakcinával beoltott embereknek.

Koronavírus fertőtöttek megyénként, 2021.03.30.

Világszinten tegnap 441 857 új esetet jelentettek, a legtöbb új fertőzött továbbra is az Egyesült Államokban van (59 707 fő, összesen 31 033 801). Európában Oroszországból (8711), Lengyelországból (16 965) és Olaszországból (12 916) számoltak be a hatóságok a legtöbb új COVID-19-fertőzöttről.

A hosszú hétvégén sem áll le az oltás

Várhatóan április 1-jén, 2-án és 3-án oltják be azokat az óvodai, általános iskolai és gimnáziumi pedagógusokat, akik március 24-éig regisztráltak a koronavírus elleni vakcinára. Ezek a pedagógusok már kedden megkaphatják az sms-t az oltás várható időpontjáról és helyszínéről, amely a regisztráció során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont lesz. Három napon át 101 kórházban 426 oltóponton várják majd a pedagógusokat reggel hét és este hét óra között, akiket a mai napon érkezett Pfizer vakcina-szállítmányból oltanak be.

A pedagógusok második ütemben történő oltását a húsvét utáni héten, április 8. és 10. között tervezik; erre hétfő éjfélig lehetett regisztrálni. Abban a körben az óvodai, az általános iskolai és a gimnáziumi pedagógusok mellett a bölcsődei alkalmazottakat és a szakképzésben dolgozókat is oltják majd.

(Koronavírus Sajtóközpont, worldometers.info)

Ajánlott cikkek - COVID-19 védőoltás és kezelés

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.