Jöhetnek Magyarországra a keleti vakcinák, azokkal is oltanának

portfolio.hu
megjelent:

Müller Cecília ismertette a friss kormánydöntést, miszerint a kormány döntött arról, hogy a magyar emberek életének védelme érdekében az EU-s vakcinabeszerzéseken túl egyéb forrásokat is keres - adta hírül a portfolio.hu.

A mai kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a következő EU-csúcson kerül terítékre a "vakcinaútlevél" szabályozása, és a nemzeti szabályozások a beoltottakra csak ezután kerülnek kidolgozásra. Az azonban biztos, hogy életszerű szabályok születnek, így aki beoltja magát, minden bizonnyal mentesül a karantén-kötelezettség alól, de az is valószínű, hogy egyes légitársaságok járataira is csak oltásigazolással lehet majd felszállni. Az oltás viszont önkéntes lesz.

Túl a csúcson

Müller Cecília országos tisztifőorvos közölte, 1926 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt 118 többségében idős, krónikus beteg.

Magyarországon a második hullám csúcsát már korábban elértük, de a védelmi intézkedéseket továbbra is megtartjuk - közölte. A védelmi intézkedéseknek köszönhetően javul a járványhelyzet - tette hozzá.

Folytatódik az oltás

96101 főt oltottunk be eddig Magyarországon a vakcinákkal, és folytatódik az oltás - mondta Müller. Jellemzően hetente érkezik szállítmány az oltásokból - fogalmazott. A hétévégén folytatódik az idősotthonok lakóinak oltása - hangsúlyozta.

Jönnek az EU-n kívüli vakcinák

Rövid idő alatt sokak számára kell elérhetővé tenni a vakcinát, de az EU-ból egyelőre kevés érkezik. A kormány ezért arról döntött, hogy a magyar emberek életének védelme érdekében az EU-s vakcinabeszerzéseken túl egyéb forrásokat is keres. Erről született kormánydöntés. Szijjártó Péter külügyminisztert bízták meg a feladattal - mondta Müller Cecília. Mindehhez a forrást is biztosítja a magyar kormány - tette hozzá.

Ha rövid idő alatt lesz elegendő vakcina, akkor a teljes lakosságot gyorsan be tudjuk oltani - mondta Müller, kitérve arra, hogy ehhez egyéb források is szükségesek, nem csak azok a vakcinák, amelyeket az EU beszerez, mert ezek lassan érkeznek meg hozzánk.

Tovább Mit tudunk e pillanatban a kínai vakcinákról?

(Forrás: portfolio.hu)

Ajánlott cikkek a COVID-19-járványról


Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.