Ebola - Egy orvos a járvány első olasz betege

Szerző: MTI

Az ebolajárvány első olasz betege az Emergency olasz orvosi humanitárius egyesület egyik orvosa lett, aki a nyugat-afrikai Sierra Leonéban kapta el a fertőzést. Az olasz fegyveres erők repülőgépe szállítja haza és Róma járványügyi központjában helyezik el.

Gyorsteszt az ebola diagnosztizálására

Francia kutatók kifejlesztettek egy gyors diagnosztikai tesztet, amellyel az ebolavírus kevesebb mint 15 perc alatt kimutatható. Ebola - Francia kutatók gyorstesztet fejlesztettek ki a betegség diagnosztizálására>>

A beteg orvosért hétfőn, a Rómától délre levő Pratica di Mare támaszpontjáról indult el a katonai repülőgép. A gép még éjszaka visszaérkezik az orvossal, akit a római Spallanzani kórház járvány-központjába viszik.

A római kórház az első számú egészségügyi központként ismert Olaszországban a fertőző betegségek gyógyításában.

Az orvos nevét nem hozták nyilvánosságra. A Gino Strada olasz orvos által alapított Emergency annyit közölt, hogy a beteg október 18. óta tevékenykedett a Sierra Leone-i Lakka város kórházában, ahol 26 önkéntes olasz orvos dolgozik.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Sierra Leonéban több mint 5000 a járványban megbetegedettek száma.

Beatrice Lorenzin olasz egészségügyi miniszter elmondta, hogy az ebolajárványban megbetegedett orvos állapota "kielégítő", nincsen magas láza. A miniszter hangsúlyozta, hogy a beteg Olaszországba szállítása a legszigorúbb egészségbiztonsági intézkedések érvényesítésével történik. A katonai repülőgép személyzete és a beteget kísérő orvosok is az előírások szerinti védőfelszerelésben végzik feladatukat. A fertőzöttet teljesen elszigetelten szállítják. A beteg senkit nem veszélyeztet - hangoztatta az olasz egészségügyi tárca vezetője.

Ebola-vírus

Az Ebola-vírus által okozott vérzéses lázbetegség többnyire Afrikában fordul elő, és a világ egyik legrettegettebb betegsége. A jelenlegi Ebola járvány a WHO legfrissebb jelentése alapján 1229 ember halálát okozta. Mit kell tudni az Ebola-vírusról?

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Utazás tömegközlekedéssel Utazás tömegközlekedéssel

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor buszon vagy vonaton?

Nőtt az igazolt majomhimlős esetek...

Már 12 igazolt majomhimlős van Magyarországon - tájékoztat a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Majomhimlő - Horvátországban is...

Horvátországban is diagnosztizálták a majomhimlő első fertőzöttjét - közölte a Jutarnji List című horvát napilap.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.