• Ebola - Európában nagyon alacsony a járványveszély

    Szerző: MTI

    Európában nagyon alacsony annak kockázata, hogy ebolajárvány törjön ki - hangsúlyozta Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója szerdán Brüsszelben, az Európai Parlament (EP) környezetvédelmi, közegészségügyi és élelmiszerbiztonsági szakbizottsága előtti meghallgatásán.

    "Európában sokkal drámaibb a kockázatérzet, mint a tényleges járványveszély" - fogalmazott a magyar WHO-illetékes. Szerinte a fejlett európai egészségügyi rendszer - a kiterjedt ellátási hálózat és a hatékony közegészségügyi szolgálat - kellő garanciát jelent a Nyugat-Afrikában kitört járvány európai megjelenése ellen.

    Hirdetés

    Jakab Zsuzsanna kitért arra, hogy a járvány által érintett nyugat-afrikai országokba utazók esetében is nagyon alacsony a fertőződés kockázata, ha követik az alapvető elővigyázatossági előírásokat. Európában - szögezte le - azt kell biztosítani, hogy mind az utazók, illetve az egészségügyi intézmények tisztában legyenek azzal, miként lehet elkerülni a fertőzés terjedését.

    Fokozott felkészültség Európában

    Egyre több európai vonatkozású hírt hallhatunk az Ebola-vírussal kapcsolatban, ám nincs ok az aggodalomra: fokozott a felkészültség és nincs veszély a környező országokban. Ebola-körkép Európából>>

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2014.11.05 14:15
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    X-kór - Frissült a világjárványt okozó betegségek listája

    A listát rendszeres időközönként felülvizsgálja a WHO, és a nemzetközi epidemiológiai adatok alapján frissíti - olvasható a Népszava oldalán.

    Védőoltások: mik lehetnek a következmények?

    A védőoltások alkalmazása a kockázat-haszon mérlegelésén alapszik. Mindennek van kockázata: egy oltás beadásának, egy gyógyszer bevételének, egy gépjárműben utazásnak vagy egy kirándulásnak is. Akkor alkalmazunk egy kezelést, akkor adunk védőoltást, ha az ebből eredő várható haszon, előny messze meghaladja a hátrányokat.

    Kanyaró - Feloldották a makói kórház járványügyi zárlatát

    Szerda reggel nyolc órakor feloldották a makói kórház járványügyi zárlatát - jelentette be a helyettes országos tisztifőorvos szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

    Információk Zika-vírus fertőzéssel érintett területre utazóknak

    Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) ajánlásával egybehangzóan azt javasoljuk valamennyi külföldi utazásra készülő várandós, illetve gyermekvállalást tervező nőnek, hogy utazás előtt tájékozódjanak, érintett-e a célország Zika-vírus-járvánnyal.

    Erősödő migráció: járványügyi kockázat van, járványveszély egyelőre nincs

    Az alapvető higiénés szabályok betartása segíthet elkerülni a fertőzéseket.

    Debreceni Egyetem: arra kérik az afrikai diákokat, hogy ne utazzanak haza

    Az ebolajárvány terjedésére tekintettel az egyetem vezetése arra kéri a Debreceni Egyetemen (DE) tanuló afrikai diákokat, hogy a közelgő őszi, illetve téli szünetben ne utazzanak haza, maradjanak Magyarországon - közölte rendkívüli sajtótájékoztatón pénteken a rektor.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.