• Nincs pánik és nincs megbetegedés az ivóvíz miatt

    Szerző: MTI

    Cáfolta Tiszacsege polgármestere vasárnap este az MTI érdeklődésére, hogy pánik lenne a faluban fertőzött ivóvíz fogyasztása miatt, és eddig egyetlen megbetegedésről sincs tudomásuk. Az ügyeletes orvos vasárnap este nem talált beteget.

    Az RTL Klub vasárnap esti híradása szerint: "Tiszacsege Nagymajorban péntek óta egyre többen betegednek meg az ivóvíztől, idősek és kisbabák is. Hasmenésük van és hánynak. Kiderült, a polgármester már napok óta tud róla, hogy kóli baktériummal fertőzött a víz, de erről ő sem szólt az embereknek".

    Hirdetés

    Szilágyi Sándor polgármester az MTI-nek elmondta: csütörtökön jelezte a vízmű, hogy az egyik ivóvíztározóba az esőzés miatt csapadékvíz szivárgott be egy repedésen.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A vízmű azonnal leválasztotta az ivóvízellátó rendszerről a tározót, így onnan nem kerülhetett kóli baktériummal fertőzött víz a hálózatba. Ugyanakkor miután a laboratóriumi vizsgálati eredményekre 24 órát kell várni, a vízmű elővigyázatosságból felhívást tett közzé a víz forralására - közölte Szilágyi Sándor.

    Elmondta azt is, hogy pénteken lajtos kocsiban is vitetett vizet Nagymajorba, ahol 88 család él. A családi orvosoknál semmilyen megbetegedéssel nem jelentkezett senki, ezért a polgármestert - mint mondta - meglepte az erről és a pánikról szóló televíziós híradás.

    Szilágyi Sándor a tévéadás után vasárnap este a helyszínre küldte az orvosi ügyeletet, derítsék ki, történt-e megbetegedés, és ha igen, azt miért nem jelezték.

    Az orvosi ügyelet vezetője vasárnap este felkereste és megvizsgálta a tévében bemutatott gyereket, és nála "sürgősségi ellátásra okot adó tünetet nem talált" - közölte Szilágyi Sándor polgármester az MTI-vel.

    Hozzátette: az orvosnak a tévében nyilatkozó szülő egy beteg gyereket tudott megnevezni, akinek a vizsgálata során más, felső légúti betegséget diagnosztizáltak.

    "Bélfertőzéses betegségről, járványról nem tudunk" - jelezte a tiszacsegei háziorvosi ügyelet vezetője a település polgármesterének vasárnap késő este.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2014.09.22 09:21
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    5 jel, ami immunhiányra utalhat

    Ha gyakran kapunk el különböző fertőzéseket, azt gondolhatjuk, hogy valami komolyabb betegség áll a háttérben. Dr. Kádár János immunológus szerint azonban kizárólag a gyakori betegeskedés alapján nem lehet erre következtetni, ám ha más tüneteink is jelentkeznek, az akár immunhiányos állapotot is jelezhet.

    Utazók hasmenése

    Az utazáshoz kapcsolódó hasmenéses megbetegedéseknek nagy részét el lehet kerülni néhány egyszerű szabály szem előtt tartásával, még akkor is, ha olyan helyre utazunk, ahol kérdéses a köztisztaság.

    A calicivírus-fertőzés tünetei és kezelése

    A calici a hasmenést leggyakrabban okozó vírusok közé tartozik, a rotavírus, az enterális adenovírusok, továbbá az astro- és coronavírusok mellett. Milyen tünetei vannak a calicivírus-fertőzésnek, és hogyan kezelhető?

    Balatoni fertőzések: az emberi hanyagságnak nincs párja!

    Az enterális fertőzések (pl. Salmonella, hepatitis A, Calici-vírus) kialakulásának mindig valamilyen emberi mulasztás, a nemtörődömség, a higiénia hiánya az egyik fő okozója. Mint arról már nálunk is olvashattak: néhány napja Calici-vírus miatt történt tömeges gyomor-bélrendszeri megbetegedés a balatonszárszói gyermektáborban, június végén pedig a balatonfüredi úszóversenyen lettek rosszul a résztvevők, köztük az olimpiai bajnok Risztov Éva.

    Coli fertőzés veszélye miatt forralni kell az ivóvizet öt településen

    Coli fertőzés veszélye miatt fel kell forralni a vezetékes ivóvizet használat előtt a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szervének keddi előírása szerint öt mátrai településen: Parádon, Bodonyban, Mátraballán, Parádsasváron és Mátraszentlászlón – közölte a szolgáltató Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. szerdán.

    Veszélyes vakáció - támad a felfázás és a hasmenés

    Noha jól ismert hangulatrontók a nyári vakációt megzavaró hasmenés és a felfázás, csak kevesen tudják, hogy ezek a gyakori kórformák egyszerűen megelőzhetőek. Némi odafigyeléssel valóban felhőtlenné tehető a nyaralás.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.