Hazaszállítanak Sierra Leonéból egy Ebola-vírussal fertőződött brit fertőzöttet

Szerző: MTI

Hazaindult vasárnap a brit Királyi Légierő (RAF) egyik C-17-es szállítógépén a nyugat-afrikai Sierra Leonéból egy brit állampolgár, aki megfertőződött a térségben súlyos járványt okozó Ebola-vírussal.

A közelebbről nem azonosított beteg egy jótékonyság szervezet egészségügyi szakértője, aki az Ebola-járvány leküzdésében segédkezett a helyi hatóságoknak.

A beteget az északnyugat-londoni Northolt városnegyed közelében működő légitámaszpontra szállítják az RAF különlegesen kialakított C-17-esével, onnan pedig a közeli Royal Free kórház speciális elkülönítő részlegébe viszik át kezelésre.

Brit állampolgár szervezetében most először mutatták ki az Ebola-vírus jelenlétét a nyugat-afrikai térséget sújtó járvány kitörése óta.

John Watson brit helyettes tisztifőorvos vasárnapi nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a brit lakosságot fenyegető kockázat "rendkívül csekély", mivel a brit állami egészségügyi szolgálatnak (NHS) magasan fejlett és alaposan kipróbált eljárási rendje van a Nagy-Britanniában ritkán előforduló fertőzéses esetek kezelésére.

Az ÁNTSZ tanácsai az érintett térségbe utazóknak

Jelenleg Guinea, Libéria, Sierra Leone és Nigéria területén van Ebola-járvány. Ez a tájékoztató az Ebola-lázzal kapcsolatos tanácsokkal szolgál azok számára, akik az érintett területre utaznak vagy onnan szándékoznak hazatérni. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy minden más olyan elővigyázatossági intézkedést is szükséges betartani, amelyeket az Országos Epidemiológiai Központ Utazás-egészségügyi és Oltóközpontja javasol az Afrikába utazóknak. Az ÁNTSZ nem javasolja az utazást a járvánnyal érintett országokba. Ebola-láz járvány: az ÁNTSZ tanácsai az érintett térségbe utazóknak és onnan hazatérőknek.>>

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.