• Influenza-körkép

    Szerző: WEBBeteg

    Influenzajárvány van? Mennyi az esélye, hogy megbetegszik? Tájékozódjon az aktuális fertőző megbetegedésekről.

    A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint 2014. március 10-16. között 15 700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, 28,0%-kal kevesebb, mint az előző héten.

     

    A 11. naptári héten 71 influenza-gyanús betegtől származó minta érkezett az OEK Légúti vírus osztályára. A virológiai vizsgálatok 9 influenza A és 2 influenza B vírus jelenlétét mutatták ki. A sentinel orvosok által beküldött 47 mintában 5 betegnél influenza A(H1N1)pdm09, 2 betegnél influenza A(H3), 1 betegnél influenza A(NT) vírust azonosítottak. Az influenza-pozitivitási arány 17,0%-nak felelt meg. A hagyományos beküldés keretében érkezett, 24 betegtől származó vizsgálati anyagban, egy esetben influenza A(H1N1)pdm09, két esetben influenza B vírus jelenlétét igazolták.

     

    Az elmúlt héten az influenzás megbetegedések száma csökkent.

     
      

    A betegek 24,2%-a gyermek, 39,2%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 27,9%-a, 8,7%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

    Influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordult betegek becsült száma 100.000 lakosra területenként


      
       

       (Forrás: OEK)

    Előző heti adatok | Heti adatok  | Következő heti adatok  |

     

    Legutóbb frissült: 2014.03.19 18:37
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    BOE - Kulcsár Flóra

    Már az első tünetek jelentkezésekor ajánlott felkeresni egy szakorvost.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Elváltozások a férfi nemi szervén - Minden, amit szégyell megkérdezni

    Csomó, duzzanat, piros foltok, váladék, gyulladás, kivörösödés a péniszen. Sok férfi találkozik élete során hasonló tünetekkel, ám sajnos csak kevesen fordulnak szakértőhöz. Válogatás az Orvos válaszol rovat kérdései közül.

    6 dolog, amihez sose nyúljon a munkahelyén influenzaszezonban!

    Az évnek eme időszakában olybá tűnhet, hogy a megfázás és influenza gyorsabban terjed az irodában, mint egy zsúfolt óvodában. Azonban ennek ellenére is egészséges maradhat, ha megfogadja tanácsainkat!

    Mit tegyünk, ha influenzás lett a gyermekünk?

    Sokan tanácstalanok, hogy vajon mit is tegyenek, és mikor forduljanak orvoshoz a kisgyermekükkel, ha az influenza tünetei jelentkeznek.

    Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

    A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: 2016. február 5-11. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 27,5 százalékkal több, 60 900 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Ezek a leggyakoribb tévhitek az influenzával kapcsolatban

    Szakértők szerint az influenzával kapcsolatos tévhitek elleni harc legalább olyan nehéz, mint a vírus legyőzése. Mivel az influenza veszélyes, akár még halálos is lehet, fontos, hogy mindannyian tudjuk, mi a mese és mi a valóság. Íme a leggyakoribb tévhitek.

    A gyakori fertőzések immunhiányos betegséget jelezhetnek

    Immunhiányos betegség esetén az immunrendszer egy része nem látja el tökéletesen feladatát. Ha a hiányzó működés, vagy a nem megfelelő funkció oka öröklött - a születéskor már meglevő - elsődleges vagy veleszületett immunhiányról beszélünk. A tünetek már csecsemőkorban jelentkezhetnek, de olyan is előfordul, hogy akár évtizedekig lappanganak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.