Jelentősen csökkent az influenzás megbetegedések száma

Szerző: MTI

Az elmúlt négy munkanapból álló héten 19 200 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, 35 százalékkal kevesebb, mint az azt előző héten - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán.

Két megye kivételével az ország valamennyi területén kevesebb beteget regisztráltak, és továbbra is az A vírus dominanciája érvényesül, az influenzás megbetegedések hatvan százalékáért ez a vírusfajta volt a felelős.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) tájékoztatása szerint a csökkenő betegszám jóvoltából folyamatosan oldják fel a korábban elrendelt látogatási tilalmakat az ország egészségügyi intézményeiben. Jelenleg országszerte huszonnégy kórházban korlátozzák beteglátogatást. Az ÁNTSZ azt ajánlja, hogy a látogatók a kórházaknál tájékozódjanak.

(MTI)

Hogyan er?sítsük immunrendszerünket?
A bélflóra fő funkciója a kórokozókkal szembeni védelem, valamint az immunrendszer állandó készenléti szinten tartása. Ha a bélflóránk egyensúlya felborul, és a káros baktériumok száma megnő, célszerű probiotikumokat, prebiotikumokat alkamaznunk az egyensúly helyreállítása érdekében. Prebiotikumok, probiotikumok, szinbiotikumok

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Anafilaxiás sokk Anafilaxiás sokk

Milyen tünetekről ismerhetjük fel? Mit tegyünk anafilaxiás sokk esetén?

Emelkedik a szennyvízben a...

Ismét enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.