- Panaszok cikkek

- Panaszok cikkek

A magas vérnyomás kevesebb fejfájással jár

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
2019-08-21 05:21

Lehetséges, hogy a magas vérnyomásnak előnye is van? Nos, a különböző fejfájások kialakulásának esélyét csökkenti, beleértve a migrént is - állítják kutatók.

Mi lehet a fejfájás oka? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
2019-01-04 04:33

Édesanyám 42 éves, és nagyon sokszor van erős fejfájása. Legtöbbször akkor fáj neki, mikor menstruál, de azon kívül is sokszor. Orvoshoz nem megy el, mert évekkel ezelőtt már volt, és csak fájdalomcsillapítókat adtak neki, az okát nem keresték. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdései közül.

Orgazmus közben fellépő fejfájás - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
2017-05-26 17:25

Szex közben a csúcs felé közeledve a halántékom és a homlokom majd szétdurran, olyan érzés mintha szét akarna szakadni. Kérdésem, hogy mi okozhatja ezt? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Tenziós fejfájás - Hogyan enyhíthetők a tünetek?

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2017-04-18 02:51

A tenziós fejfájás a fejfájások leggyakoribb típusa, mely képes tönkretenni az emberek életét. Bizonyos gyógyszerek azonban segíthetnek a tünetek enyhítésében, vagy elmulasztásában.

Fejfájás és a stressz

WEBBeteg
2016-02-06 18:17

Lüktet, szúr, hasogat - és zavar minden tevékenységben. A fejfájás különböző formáiban a lakosság 90 százaléka érintett. A fájdalom üzenet, jelezhet konkrét betegséget, de általában mégis arra utal, hogy változtatnunk kell valamin.

Mit kérdezhet Öntől az orvos fejfájás esetén?

WEBBeteg, Magyar Fejfájás Társaság
2014-11-25 23:23

Ha rendszeres, erős fejfájásunk van és a házi praktikák sem segítenek, feltétlenül forduljunk orvoshoz. Mit kérdezhet kivizsgálásunk során az orvosunk? Nem árt felkészülni!

Fejfájás - Mikor forduljunk orvoshoz?

szabadfold.hu
2013-09-29 05:10

Van, akinek lüktetve, oldalt, van, akinek szúrva, elöl fáj a feje, és van, aki úgy érzi, mintha satuba fogták volna a koponyáját, miközben belülről feszegeti valaki. Az orvostudomány jelenleg mintegy százhúszféle fejfájást különböztet meg.

"A depresszió okozhat fejfájást?" - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2013-07-29 07:38

"Lehet, hogy a depresszióm miatt fáj a fejem? Agyi infarktusom volt, utána hónapokig folyamatosan fájt a fejem és csak később derült ki, hogy depressziós is vagyok. Rendszeres orvosi kezeléseken veszek részt." - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Erős fejfájásom van! Mi lehet az oka? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2012-10-08 10:41

Meghatározhatatlan időközönként erős fejfájással küszködöm. A fájdalom fokozatosan erősödő, idővel hányinger, majd hányás társul hozzá. Semmilyen vény nélküli gyógyszer nem használ. Mi lehet az oka? Mi állhat a háttérben? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A testmozgás hiánya elősegítheti a fejfájást

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2009-09-16 11:20

Egy kutatás szerint azok, akik ülőmunkát végeznek, sokkal hajlamosabbak a rendszeres fejfájásra. Míg a migrénes fejfájást az erőteljes mozgás tovább rontja, a tenziós fejfájáson javíthat a sportolás.