• A gyomorégés népbetegség

    Szerző: pantoloc-control.hu

    Magyarországon a statisztikák szerint az emberek 45 százaléka találkozott már a reflux tüneteivel, amelyek közül a leggyakoribb a gyomorégés. (x)

    A gyomorégés oka

    A reflux betegség alapja a nyelőcső és gyomor közötti záróizom nem megfelelő működése. Ennek következtében a gyomorsav visszajut a nyelőcsőbe, ahol kellemetlen égő érzést, fájdalmat okoz. Ezt a fájdalmat hajolás, fizikai munka, lefekvés, hideg vagy forró ital, illetve étkezés egyaránt kiválthatja és fokozhatja.

    További gyakori tünet a gyomortartalom kis mennyiségű visszaáramlása a szájba. Ha ez a tünet alvás közben jelentkezik, a gyomortartalom akár a légutakba is bekerülhet, és így tüdőgyulladást okozhat.

    Új megoldás

    A legtöbben, akik a gyomorégéstől szenvednek, recept nékül is kapható savlekötő gyógyszerekkel - antacidumok - kezelik a tüneteiket.

    A savlekötők használata azonban csak akkor hatásos, ha a gyomorégés tünetei csak ritkán, alkalomszerűen jelentkeznek.

    A rendszeres reflux tüneteket produkáló betegeknél a savlekötő gyógyszerek hosszú távon csak serkenthetik a gyomorsav termelődést, hiszen a szervezet pótolni igyekszik a savlekötő által semlegesített gyomorsavat.

    Enyhíti a gyomorégést, éjjel-nappal!

    Egy új recept nélkül kapható gyógyszer, a Pantoloc Control teljesen más megközelítéssel szünteti meg a gyakori gyomorégéses panaszokat.

    Nem köti meg a gyomorsavat, hanem gátolja a gyomorsav termelődést, így a forrásánál szünteti meg a problémát. Ezzel a kezeléssel a gyakori, visszatérő tünetek is nagy mértékben enyhíthetők. A Pantoloc Control adagolása egyszerű és kényelmes.

    Mindössze napi egyetlen tabletta bevétele 24 órán keresztül csökkenti a gyomorsav termelődést, így egész nap és egész éjszaka megszabadulhat a kínzó gyomorégéstől.

      Pantoloc Control


    Pantoloc Control 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta. Pantoprazol hatóanyagú, vény nélkül kapható gyógyszer.

    Újra fogyaszthatja kedvenc ételeit, élete ismét a régi kerékvágásban folytatódhat.

    Eltűnik a hirtelen jelentkező fenyegető égő, szorító érzés, újra felszabadultnak érezhetjük magunkat.

    Fontos megjegyezni, hogy amennyiben a gyomorégést nyelési nehézség, hányás, vérzés, váratlan fogyás kíséri, azonnal orvoshoz kell fordulni, mert ez esetben a betegség súlyosabb lehet, mint a reflux.

    Ugyanígy haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, amennyiben a Pantoloc Control kétheti szedése után sem enyhülnek a gyomorégéses panaszok.

    Novartis Hungária Kft. Consumer Health, 1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47. • Tel: 457-6656, 457-6678 • www.novartis.hu • E-mail: [email protected]

    www.pantoloc-control.hu

    Módosítva: 2010.09.20 14:03, Megjelenés: 2010.09.20 14:03
   • Cikkajánló

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Szponzorált tartalom

    Vegyük komolyan! A leendő anyukának a saját egészségére is fokozottan figyelnie kell! (x)

    Korai menopauza

    Korai menopauza

    Cs. K., fordító

    Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

    Az időskor és az emésztőrendszer egészsége

    Az emésztéssel kapcsolatos problémák bármilyen életkorban jelentkezhetnek, ugyanakkor az idősebb felnőttek közel 40 százalékánál évente előfordul egy vagy több életkorral összefüggő emésztőrendszeri tünet.

    A szokatlan szagú széklet lehetséges okai

    A széklet jellegzetességei, szaga, színe, állaga számos információt szolgáltat szervezetünkről. Mind az egészséges emésztésnek és a kóros emésztésnek, vagy betegségeknek is vannak járulékos székleteltérései.

    A refluxbetegség kezelése

    A refluxbetegség egy olyan klinikai állapot, mely során a gyomortartalom a nyelőcsőbe, ritkábban magasabbra, a garatba, esetleg kis cseppecskék belélegzése útján a tüdőbe jutva különböző tüneteket, betegségeket hoz létre.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.