A gyomorégés népbetegség

Szerző: Támogatott tartalom

Magyarországon a statisztikák szerint az emberek 45 százaléka találkozott már a reflux tüneteivel, amelyek közül a leggyakoribb a gyomorégés. (x)

A gyomorégés oka

A reflux betegség alapja a nyelőcső és gyomor közötti záróizom nem megfelelő működése. Ennek következtében a gyomorsav visszajut a nyelőcsőbe, ahol kellemetlen égő érzést, fájdalmat okoz. Ezt a fájdalmat hajolás, fizikai munka, lefekvés, hideg vagy forró ital, illetve étkezés egyaránt kiválthatja és fokozhatja.

További gyakori tünet a gyomortartalom kis mennyiségű visszaáramlása a szájba. Ha ez a tünet alvás közben jelentkezik, a gyomortartalom akár a légutakba is bekerülhet, és így tüdőgyulladást okozhat.

Új megoldás

A legtöbben, akik a gyomorégéstől szenvednek, recept nékül is kapható savlekötő gyógyszerekkel - antacidumok - kezelik a tüneteiket.

A savlekötők használata azonban csak akkor hatásos, ha a gyomorégés tünetei csak ritkán, alkalomszerűen jelentkeznek.

A rendszeres reflux tüneteket produkáló betegeknél a savlekötő gyógyszerek hosszú távon csak serkenthetik a gyomorsav termelődést, hiszen a szervezet pótolni igyekszik a savlekötő által semlegesített gyomorsavat.

Enyhíti a gyomorégést, éjjel-nappal!

Egy új recept nélkül kapható gyógyszer, a Pantoloc Control teljesen más megközelítéssel szünteti meg a gyakori gyomorégéses panaszokat.

Nem köti meg a gyomorsavat, hanem gátolja a gyomorsav termelődést, így a forrásánál szünteti meg a problémát. Ezzel a kezeléssel a gyakori, visszatérő tünetek is nagy mértékben enyhíthetők. A Pantoloc Control adagolása egyszerű és kényelmes.

Mindössze napi egyetlen tabletta bevétele 24 órán keresztül csökkenti a gyomorsav termelődést, így egész nap és egész éjszaka megszabadulhat a kínzó gyomorégéstől.

Pantoloc Control

Pantoloc Control 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta. Pantoprazol hatóanyagú, vény nélkül kapható gyógyszer.

Újra fogyaszthatja kedvenc ételeit, élete ismét a régi kerékvágásban folytatódhat.

Eltűnik a hirtelen jelentkező fenyegető égő, szorító érzés, újra felszabadultnak érezhetjük magunkat.

Fontos megjegyezni, hogy amennyiben a gyomorégést nyelési nehézség, hányás, vérzés, váratlan fogyás kíséri, azonnal orvoshoz kell fordulni, mert ez esetben a betegség súlyosabb lehet, mint a reflux.

Ugyanígy haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, amennyiben a Pantoloc Control kétheti szedése után sem enyhülnek a gyomorégéses panaszok.

Novartis Hungária Kft. Consumer Health, 1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47. • Tel: 457-6656, 457-6678 • www.novartis.hu
Hozzászólások (2)

Cikkajánló

Vesebetegség Vesebetegség

Kerülendőek a kalcium és magas oxálsav tartalmú ételek?

Májfoltok Májfoltok

Kialakulás és kezelés. Hogyan előzhető meg a májfoltok kialakulása?

A gyulladásos bélbetegség...

Egyre fiatalabbaknál jelentkeznek a gyulladásos bélbetegségek (IBD) a magyar lakosság körében is. Ezek közül a Crohn-betegség és a fekélyes...

IBD vs. IBS - hasonlóságok és...

Az IBS-t (irritábilis bél szindróma) és az IBD-t (gyulladásos bélbetegség; megjelenési formái: Crohn-betegség és colitis ulcerosa) könnyű...

A refluxbetegség kezelése

A refluxbetegség egy olyan klinikai állapot, mely során a gyomortartalom a nyelőcsőbe, ritkábban magasabbra, a garatba, esetleg kis cseppecskék...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.