Elsősegély - Panaszok cikkek

Elsősegély - Panaszok cikkek

A fürdőzés jogi szabályozása

Koszorú Kamilla - Marsi Zoltán
2014-08-19 07:38

Mivel a vízben való tartózkodás több potenciális veszélyforrást is rejteget, erre is vonatkoznak külön jogi szabályozások.

Tévhitek és tények a gombákról

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2014-05-23 13:21

Néhány széles körben elterjedt gombákkal kapcsolatos tévhit igen veszélyes lehet, különösen akkor, ha gombamérgezés történik. Cikkünkben sorra vesszük a 16 leggyakoribb gombákkal kapcsolatos tévhitet, és eloszlatjuk a félreértéseket.

Munkabalesetek: több hónapos kiesést is okozhat egy-egy sérülés

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2014-05-20 13:21

Elesnek, ennek következtében pedig zárt csonttörést, rándulást és húzódást, felületi sérülést szenvednek a munkavállalók – ezek voltak tavaly a leggyakoribb munkabalesetből származó sérülések. A férfiak a gépiparban, a nők leginkább a kiskereskedelemben szenvednek balesetet.

Bukósisak nélkül ne üljön kerékpárra!

www.emineo.hu
2014-04-23 14:37

Akár városban, akár falun élünk, a jó idő beköszöntével a kerékpár az egyik legnépszerűbb közlekedési eszköz, illetve sportolási lehetőség. Ha mindent megteszünk a sérülések elkerülése érdekében, nem kell aggódnunk az önfeledt tekerés közben.

Milyen veszélyeket rejthet a barkácsolás?

WEBBeteg
2014-03-24 09:41

Barkácsolás, grillezés a barátokkal, új lámpa beszerelése, régi épület bontása, vagy teljesen új ház építése, lakásfelújítás – balesetek bármikor előfordulhatnak, s lehet, hogy már a kórházba érkezés előtt szükség van elsősegély-nyújtásra.

Legyen körültekintő a csúszós utakon!

www.emineo.hu
2014-01-30 14:37

Jeges, havas járdák és utak, rossz látási viszonyok. Télen még inkább oda kell figyelni, hova lépünk, amikor kimegyünk az utcára. Az időjárási viszontagságok miatt sajnos nagyobb veszélynek vagyunk kitéve, a tapasztalatok pedig azt mutatják, ilyenkor megnő a végtagokkal kapcsolatos sérülések száma.

A szén-monoxid mérgezés jelei

WEBBeteg - Dr. Jóna Angelika
2014-01-20 14:55

Minden fűtési idényben hallani olyan halálesetekről, amelyeket régebbi típusú kazán, nem ellenőrzött kémény vagy rossz kályha okoz. Hogyan ismerjük fel a veszélyt és mit tegyünk mérgezés gyanúja esetén?

Életveszélyes gyógyszerek

WEBBeteg - Dr. Ács Gábor, oxyológus †
2013-12-16 02:51

„Ki tud többet enni?”versenyre, autószörfre, de akár gyógyszerek beszedésére is buzdíthatják egymást a fiatalok, azonban a gyerekcsínyekből akár életveszélyes helyzet is kialakulhat. Mit tehet ilyenkor a szülő?

Csak szakértő által bevizsgált gombát fogyasszunk!

ÁNTSZ
2013-09-19 11:10

Gombamérgezés: az idén eddig az esetek 40%-a 14 év alatti gyermeket érintett. Évente átlagosan száz-kétszáz gombamérgezéses esetről érkezik jelentés az Országos Kémiai Biztonsági Intézet Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálatához.