• Bárki menthet életet

    Szerző: Semmelweis Egyetem

    Balesetek, vészhelyzetek bárhol, bármikor előfordulhatnak akár az utcán, akár az otthonunkban. A váratlan szituációkban gyorsan és összeszedetten kell cselekedni, ám ennek előfeltétele, hogy tisztában legyünk az életmentés alaplépéseivel.

    A harmadik Semmelweis Egészség Nap előadói november 9-én ingyenes, interaktív foglalkozásokon ismertetik a leggyakoribb, súlyos baleseti helyzeteket, és a legfontosabb, laikusok által is elvégezhető teendőket. Az Elsősegélynyújtás a családban című nap programjai ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni a semmelweis.hu/250 honlapon lehet az Egészség Napok fülre kattintva.

    Hirdetés

    A programok ingyenesek

    A legkisebbeket, akár a 2 éves bölcsődéseket és az óvodásokat is várják a Játsszunk orvosost! – eszközös vizsgálatok gyermekek részére című interaktív foglalkozásra, ahol a kicsik játékos formában próbálhatják ki a gyógyítás során használt eszközöket.

    Mivel a tapasztalatok szerint a gyerekek is tudnak segíteni, ha ismerik a mentőhívás szabályait, ezért a 3. Semmelweis Egészség Nap Ne ess pánikba! – hogyan hívjunk mentőt, ha baj van című foglalkozásán játékos körülmények között gyakorolhatják, hogyan kell felhívni és milyen információkkal kell ellátni a mentőket, hogy a beteg gyorsan megkapja a megfelelő ellátást.

    A sürgősségi ellátás működése című kötetlen hangvételű előadásra várják azokat, akik eddig csak a Vészhelyzet, a Grace Klinika vagy a Dr. House című tévésorozatokban láttak sürgősségi osztályt, de kíváncsiak a valóságra is.

    Az Érinthet a cukorbetegség? – nyíltan a diabéteszről című programon az érdeklődők megtudhatják, mik lehetnek az árulkodó jelek, mire kell odafigyelni, hogyan lehet segíteni, ha egy családtagunkról, barátunkról, iskolatársunkról kiderül, hogy cukorbeteg, illetve hogyan lehet gyógyítani a diabéteszt.

    A koraszülöttség jelentősége című előadás résztvevői megtudhatják, mit kell tenniük, kit kell hívniuk és hová kell menniük, ha idő előtt elfolyik a magzatvíz vagy erős fájások és vérzés kíséretében a tervezettnél hetekkel, akár hónapokkal korábban megindul a szülés.

    A Gyermekkori hasfájás – ismerjük fel az aggasztó jeleket! című előadáson az érdeklődők választ kaphatnak arra, mikor, milyenek tünetek észlelésekor kell azonnal orvoshoz fordulni és mikor lehet várni, illetve mit gondol ma az orvostudomány a csecsemőkori hasfájásról, a székrekedésről és egyéb hasi problémákról.

    A Semmelweis Egészség Napok harmadik állomása, az Elsősegélynyújtás a családban című egész napos rendezvény november 9-én (szombat) 10 és 17 óra között várja az érdeklődőket az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika két épületében.

    (Semmelweis Egyetem)

    Módosítva: 2019.11.06 11:06, Megjelenés: 2019.11.06 11:06
   • Cikkajánló

    Ártalomcsökkentés

    Ártalomcsökkentés

    Társadalmi célú reklám

    Hajlamosak vagyunk a járulékos ártalmakkal mit sem törődni. (x)

    Remek kezdeményezés

    Remek kezdeményezés

    WEBBeteg

    Telefonos Panel - Kérdőívek kitöltésével jótékonysági szervezeteket támogathat.

    Májrepedés (májruptura)

    Májrupturának a máj állományában bekövetkező repedést nevezzük. Mi okozhatja? Mik a tünetei? Hogyan kezelhető?

    Bárki menthet életet

    Balesetek, vészhelyzetek bárhol, bármikor előfordulhatnak akár az utcán, akár az otthonunkban. A váratlan szituációkban gyorsan és összeszedetten kell cselekedni, ám ennek előfeltétele, hogy tisztában legyünk az életmentés alaplépéseivel.

    Mi legyen az otthoni elsősegély felszerelésben?

    Vajon van otthon elsősegély-felszerelése? Ha van, mikor ellenőrizte utoljára tartalmát? És vajon minden benne van, ami szükséges lehet? Ez utóbbi kérdésre próbálunk választ adni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.