Az elcsúszás komoly sérüléseket okozhat, előzze meg!

Szerző: Good Option PR

Munkahelyi körülmények között, a balesetet elszenvedők az esetek 33 százalékában húzódásos, vagy ficammal járó sérülést szereznek, míg az esetek 21,8 százalékában már valamely csontjuk is eltörik, ami mindenképp kiesést jelent a számukra munkából. Ez egyaránt rossz a munkavállalónak és a munkáltatónak is.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal adatai szerint még mindig nagyon sok hiányosság van a magyar cégeknél a munkaügyi előírásokat illetően. 2013-ban ötödével több bírságot szabtak ki, mint az előtte lévő évben. Sőt 2013. első 9 hónapjában 15 százalékkal több volt a halált okozó munkahelyi baleset, mint az előző esztendő azonos időszakában, továbbá tavaly a munkabalesetek száma általában véve is nőtt.

A hivatal 2014 áprilisától kezdődően kampányt indított a megcsúszás, a botlás miatti munkahelyi balesetek megelőzősére, amihez féléves ellenőrzési munka is kapcsolódik, amelynek keretében a felügyelők kiemelten vizsgálják a munkáltatók munkavédelmi erőfeszítéseit.

Mind a munkahelyi, mind az otthoni baleseteknél a legnagyobb veszélyt a hanyagság jelenti. Az emberek nagy része nem hiszi el, hogy baleset történhet vele, ezért nem kellőképpen gondoskodik a biztonságról.

Munkahelyi balesetek

Egy 2012-es európai tanulmány* szerint a nem halálos és a halálos kimenetelű munkahelyi balesetek egyik leggyakoribb kiváltó oka az elcsúszás és az elesés, de az KSH adatai** szerint, a háztartásokban előforduló baleseteknél is előkelő helyen szerepel ez a két kiváltó ok.

(Forrás: GoodOptionPR)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Utazás tömegközlekedéssel Utazás tömegközlekedéssel

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor buszon vagy vonaton?

Hogyan néz ki a vízbe fulladás?...

Fröccsenőnek és hangosnak képzeli el a fulladást, csapkodó karokkal és segélykiáltással, ahogyan azt a filmekben láthatta? Ha azt gondolja, hogy...

Indokolt esetben hívjuk a mentőket a...

Számos olyan életveszélyes helyzet van, amikor azonnali orvosi beavatkozásra, a mentők értesítésére van szükség. Ám sok esetben hívják a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.