Üzembe helyezték az első közterületi defibrillátort Budapesten

Szerző: MTI

Üzembe helyezték az első, mindenki számára elérhető, közterületen lévő defibrillátort hétfőn Budapesten - közölte a Magyar Vöröskereszt az MTI-vel.

Az első készüléket a város egyik legforgalmasabb pontján, az Erzsébet téren helyezték el, a tesztüzem az év végéig tart.

A több szervezet összefogásával megvalósuló kezdeményezés célja, hogy minél több közterületen legyen bárki számára elérhető defibrillátor. Utcákon, tereken, strandokon, kikötőkben, állomásokon, forgalmas közterületeken kerülnek fel speciális oszlopokra ezek a készülékek.

A magyar lakosság kevesebb mint öt százaléka tud vagy mer életet menteni. A hétfőn elindított közterületi életmentő program alapvető célja, hogy a defibrillátor fontosságára hívja fel a figyelmet, hiszen használatával megsokszorozható az újraélesztés sikeressége.

Magyarországon naponta hetven ember veszíti életét hirtelen szívhalál következtében.

Defibrillátor

A defibrillátor egy életmentő eszköz, de nem pótolja az újraélesztést. Hogyan működik a szerkezet, és mikor szükséges használni? Defibrillátor - Mikor és hogyan kell használni?>>

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Veszélyesek lehetnek az autóban...

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholtartalmú kézfertőtlenítők - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti...

Májrepedés (májruptura)

Májrupturának a máj állományában bekövetkező repedést nevezzük. Mi okozhatja? Mik a tünetei? Hogyan kezelhető?

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.