Vigyázat, vadveszély! - A mentők figyelmeztetése

Szerző: Országos Mentőszolgálat (OMSZ)

Tiszafüred és Kócsújfalu között egy személygépkocsi vezetője, elmondása szerint a kormányt egy vaddisznó miatt félrekapva járművével árokba hajtott, az autóban egy nő megsérült. Az eset kapcsán a mentők felhívják az autóvezetők figyelmét a fokozott vadveszélyre!

A vadak aktivitása különösen szürkületben és éjszaka növekszik meg, ráadásul augusztusban a vadak várhatóan igen mozgékonyak lesznek, elveszítik szokásos óvatosságukat, sajátos viselkedési formát vesznek fel, így más lesz a mozgási területük is. A fokozott vadveszély miatt azokon az útszakaszokon is lassabban, figyelmesebben kell közlekedni, ahol a veszélyt nem jelzi külön közlekedési tábla.

Baleset az utakon: gyorshajtás, figyelmetlenség és fáradtság az okok között

Amennyiben korán beköszönt a tavasz, akkor több baleset történik az utakon. Ez idén is így volt. Az első negyedévben közel 3000 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt, 11 százalékkal több, mint 2013 hasonló időszakában. Elkészült Magyarország útjainak kockázati térképe, amely fontos jelzés az autósoknak, figyelve a baleset-megelőzésre.

A közúti közlekedés olyan, mint egy nagy társasjáték: milliók űzik nap, mint nap, írott szabályai vannak, amelyeket a balesetek megelőzése, az emberi élet, testi épség és egészség védelme érdekében minden közlekedőnek be kell tartania. És tényleg: sokan játéknak fogják fel az egészet, pedig életekről van szó, a családunk és embertársaink életéről. Baleset az utakon: gyorshajtás, figyelmetlenség és fáradtság az okok között>>

(Országos Mentőszolgálat (OMSZ))

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Maszkviselés Maszkviselés

A vakcináltaknak is ajánlott a maszkviselés a delta-variáns miatt.

Veszélyesek lehetnek az autóban...

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholtartalmú kézfertőtlenítők - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.