• Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba egy gyermeket és egy felnőttet

    Szerző: MTI

    Egy gyermeket és egy felnőttet vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt egy XVII. kerületi lakásból szombat este - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel

    A fővárosi tűzoltók a Csermely Károly utcai lakásban nem mértek egészségre veszélyes gázkoncentrációt, a szén-monoxid-érzékelő viszont korábban jelezte a gáz jelenlétét.

    Hirdetés

    A helyszínen a gázszolgáltató szakemberei is vizsgálódnak - írta az OKF.

    Szén-monoxid mérgezés

    Minden fűtési idényben hallani olyan halálesetekről, amelyeket régebbi típusú kazán, nem ellenőrzött kémény vagy rossz kályha okoz. Hogyan ismerjük fel a veszélyt és mit tegyünk mérgezés gyanúja esetén? A szén-monoxid mérgezés jelei.>>

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2014.05.12 08:47
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A szén-monoxid-mérgezés tünetei és megelőzése

    A szén-monoxid (CO) egy színtelen, szagtalan gáz, fosszilis tüzelőanyagok (szén, kőolaj, benzin stb.) tökéletlen égésekor keletkezik. A szén-monoxid-mérgezés oka lehet autó kipufogógázának belélegzése, de a mérgező gáz rosszul beszerelt gázsütők, kályhák, gázkazánok hibás működése során is felszabadulhat.

    Előzze meg a szén-monoxid-mérgezést!

    Mik lehetnek a szén-monoxid-mérgezés tünetei? Mi a teendő mérgezés esetén? Hogyan előzhető meg?

    A vizsgált 10 szén-monoxid érzékelő egyike sem felelt meg az előírásoknak

    Április után idén már másodszor vizsgált szén-monoxid-érzékelőket a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH): az ellenőrzött 8 elemes és 2 hálózati feszültségről működtethető érzékelő egyike sem jelezte a meghatározott szén-monoxid-koncentrációt a megadott időn belül - közölte a hatóság szerdán az MTI-vel. A fogyasztóvédelmi felügyelőségek mind a 10 vizsgált termék további forgalmazását megtiltották.

    A szén-monoxid-mérgezés veszélyére figyelmeztet az OKF

    A fűtési szezon közeledtével érdemes ellenőriztetni a tüzelő- és fűtőberendezéseket, a kéményeket és a szén-monoxid-érzékelőt, mert így megelőzhetők a minden évben halálos áldozatokat követelő balesetek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság az MTI-vel.

    Három életmentő kérdés egy tragédia apropóján

    Nyilvánosságra hozták, hogy tizenhárom éves korában szénmonoxid-mérgezésben elhunyt az egyik legreményteljesebb magyar atléta, aki zuhanyzás közben szenvedett szénmonoxid-mérgezést.

    Négyen kerültek kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával Mórahalomról

    Négy embert vittek kórházba a mentők szén-monoxid-mérgezés gyanújával kedd reggel Mórahalomról - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-vel.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.