• Legyen felkészült, ne sérült!

    Szerző: OEFI - EKK

    Bár a sérülések nem kötődnek évszakokhoz, a legtöbb baleset mégis télen ér minket. A hideg időjárás, a csúszós utak miatt bekövetkező sérüléseket azonban el lehet kerülni, ha betartunk néhány egyszerű szabályt.

    Senki nem szeretné kórteremből nézni a hóesést, ezért érdemes megfogadni néhány jó tanácsot, egyszerű tippet a nyugodt, sérülésmentes ünnepekért.

    • Szeretné elkerülni a megfázást? Mindig öltözzön rétegesen!
    • Szeretné elkerülni, hogy eltörje lábát, mert megcsúszott a jégen? Használjon megfelelően kialakított talpú bakancsot! Végső esetben húzzon zoknit a cipőjére.
    • Szeretné biztonságban érezni magát a csúszós utakon? Figyelje a hőmérőt! Ha a hőmérséklet tartósan 7 fok alá süllyed fel kel tenni a téligumit.
    • Szeretné elkerülni az égési sérüléseket? Figyeljen arra, hogy hova nyúl sütés-főzés közben!
    • Szeretné elkerülni a lakástüzet? Figyeljen arra, hogy soha ne hagyjon őrizetlenül szabad lángot!
    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

     

    További részletes információkat szeretne megtudni? Nézze meg az Egészségkommunikációs Központ (EKK) tippeket és tanácsokat felsoroló infógrafikáját!

    (OEFI - EKK)

    Legutóbb frissült: 2014.12.29 22:15
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Vízi balesetek: mit tegyünk, és mit ne?

    Nyáron sajnos gyakran hallunk vízi balesetekről, melyek sokszor tragikus véget érnek. A vízbe fulladással kapcsolatos esetek ugyanakkor a strandok, télen is nyitva tartó fürdők számának megnövekedése miatt minden évszakban előfordulhatnak.

    Áramütés, villámcsapás - Mi a teendő?

    A mindennapi élet során számos veszélyforrás leselkedik ránk, melyek egy óvatlan pillanatban súlyos sérüléseket okozhatnak. Ezen veszélyforrások közül kiemelendő az elektromos áram, melynek hatásai súlyos károsodásokat okozhatnak.

    Milyen növények okozhatnak napégéshez hasonló tüneteket?

    Fitofotodermatitisz akkor jelentkezik, ha bizonyos növényekből fényérzékenyítő anyag kerül a bőrre, ami napfénnyel érintkezve égési sérüléshez hasonló tüneteket okoz. Külföldi szaklapokból válogatott tanulságos esetekkel hívjuk fel a figyelmet az ilyen esetek súlyosságára.

    A 3 voltos gyermekgyilkos

    Ki ne ismerné, kicsi kerek, fényes, sikamlós és már minden háztartásban megtalálható - ez a gombelem. A távirányító, a kislámpa, a gyermekjáték, na és a számítógép alaplapja is ezzel működik. Elemcserénél gyorsan eltűnik, leejtjük, nem találjuk, sebaj majd meg lesz. De mi van, ha a gyerek találja meg? Baj, nagyon nagy baj! Mert pont olyan, mint a cukorka, fényes, érdekes és gyakrabban, mint gondolnánk, a gyermek orrában, fülében vagy a szájában landol.

    Mit tegyünk égési sérülés esetén?

    A Bethesda Gyermekkórház Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központjának munkatársai adnak tanácsokat. Hogyan előzze meg a baleseteket és mit tegyen baj esetén?

    A kerti munkák veszélyei - Permetezés

    Akinek van kiskertje, szívesen tölti az időt a szabadban egy kis kertészkedéssel, barkácsolással, mely nemcsak hasznos elfoglaltság, hanem a kreativitást, életkedvet is növeli, valamint a testedzésnek is igen kiváló formája. A ház körüli, illetve kerti munkáknak azonban vannak veszélyei is!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.