Október 16-a az Újraélesztés Nemzetközi Napja

Országos Mentőszolgálat Alapítvány
megjelent:

Magyarországon évente több mint ötezer ember veszíti életét otthonában, vagy közterületen hirtelen szívmegállás következtében, miközben azonnal megkezdett újraélesztéssel többségük megmenthető lenne.

2013. október 16-ra az Európai Resuscitatios Társaság az Európai Parlament támogatásával "Restart a Heart Day" (Indíts újra egyszívet) címmel nemzetközi programot hirdetett, melynek keretében az Unió országaiban a jelentkezők térítésmentesen vehetnek részt újraélesztési képzésen.

A kezdeményezéshez a Magyar Resuscitatios (Újraélesztési)Társaság és az Országos Mentőszolgálat is csatlakozott, ezen a napon az ország számos nagyvárosában biztosítanak lehetőséget az újraélesztés megtanulására, az elkövetkező hetekben pedig újabb látványos programok fogják felhívni a lakosság figyelmét az életmentő fogások egyszerűségére és fontosságára. Az ingyenes újraélesztés-képzés helyszíneiről és időpontjairól a http://www.reanimatio.com/ oldalon tájékozódhatnak.

Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése
Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri- vagy közúti baleset, vízbefúlás, háztartási baleset, áramütés, félrenyelés. Ha ilyen helyzettel találkozunk, nem szabad megijednünk, pánikba esnünk. Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése

(Országos Mentőszolgálat)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.