Elsősegélynyújtás világnapja

Szerző: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

Látványos baleseti szimulációval és közlekedésbiztonsági kerékpárpályával fogadja az érdeklődőket a Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete szeptember 11-én a Vörösmarty Általános Iskolában.

Szeptember második szombatja az elsősegélynyújtás világnapja, mellyel 2001-től emlékezik a világ a World Trade Centert elpusztító terrortámadásra. A Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete 2013-ban szeptember 11-én bázisiskolájában, a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben szervez elsősegély- és balesetmegelőzési programokat.

Megjelent az első magyar nyelvű, ingyenes, elsősegélynyújtó mobiltelefon-alkalmazás

Baleset esetén mindössze minden hatodik ember tud vagy mer segíteni a sérülteken, a bizonytalanság pedig még nagyobb visszatartó erőt jelent, mint az elsősegélynyújtási ismeretek hiánya - derül ki egy friss kutatásból. Az Országos Mentőszolgálat és a WEBBeteg.hu egészségportál együttműködésében ezért fejlesztették ki az Elsősegély - Mit kell tennem? mobil alkalmazást, ami mostantól gyakorlati tanácsokkal segíthet a mentők megérkezéséig. Megjelent az első magyar nyelvű, ingyenes, elsősegélynyújtó mobiltelefon-alkalmazás>>

Tesztelhetik, fejleszthetik közlekedési tudásukat és ügyességüket a diákok az iskola udvarán, ahol 13.00 és 16.00 óra között közlekedésbiztonsági pályát használhatnak. E programra a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt, akárcsak a 15.00 órakor kezdődő balesetszimulációs bemutatóra. A mentők, rendőrök szakszerű munkáját láttatja a hatásos imitáció, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az elsősegélynyújtásra és a szabályos közlekedésre.

Az iskola alsó- és felsőtagozatos diákjai elsősegélynyújtó bemutatókon vehetnek részt ezen a napon, és ki is próbálhatják a tanultakat.

Az ’ELME’ erejével

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének területi, helyi csoportjai egy hónapon át a szokottnál is nagyobb hangsúlyt helyeznek az elsősegélynyújtás népszerűsítésére.

Bemutatót és gyakorlatot tartanak a szakemberek Újtikoson szeptember 11-én 14 órától a Művelődési Házban, majd közlekedésbiztonsági és egészségvédelmi előadások következnek.

Hajdúszoboszlón 14-én 11 és 17 óra között elsősegély-bemutatóval emlékeztet a világnapra a területi szervezet a helyi Bioétel és Borfesztiválhoz csatlakozva.

Hajdúböszörmény főterén szeptember 22-én 15 órától elsősegélynyújtó és újraélesztés-bemutatót tart a Vöröskereszt területi szervezete az Európai Mobilitási Hét programjai között.

Az egész város és minden baleset-, katasztrófavédelmi szervezete megmozdul

Püspökladányban az Elsősegélynyújtási és Megelőzési (ELME) Napon, melyet a világnap alkalmából indított el a településen a területi Vöröskereszt. Idén október elején tartják a sokoldalú, látványos és interaktív nagyrendezvényt.

(Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Tévhitek és tények a házi...

Sokan sokféle házi gyógymódról hallottunk már, amelyek generációról generációra öröklődnek, ám ezek közt vannak olyanok is, amelyek nem csupán...

Elsősegélytippek háztartási...

Tudta, hogy a legtöbb baleset az otthonunkban ér minket? Számtalan veszély leselkedhet ránk a saját lakásunkban, amiket a legtöbbször egy kis...

Veszélyesek lehetnek az autóban...

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholtartalmú kézfertőtlenítők - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti...

Megyejárás a Vöröskeresztnél:...

A Magyar Vöröskereszt vezetői az év végéig minden megyébe ellátogatnak, hogy felmérjék a rendelkezésre álló belső erőforrásokat és a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.