• Élősködők cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2020-01-24 17:03
    Hogyan kezelhető a tetvesség? Hogyan lehet elejét venni a fertőzésnek?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó
    2017-06-27 11:25
    Az onchocerciasis egy féregfertőzés, egész pontosan az Onchocerca volvulus nevű fonálféregfajjal való fertőzöttséget jelenti. A folyami vakság néven is ismert betegség kezelés nélkül évekkel a megfertőződés után vakságot okozhat. A betegség elsősorban Afrikában, illetve szórványosan Közép- és Dél-Amerikában fordul elő.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    2017-06-26 02:51
    A Pneumocystis okozta fertőzés – amelyen az emberek mintegy 70 százaléka átesik élete során – többnyire enyhe tünetekkel jár, immunhiányos betegeknél azonban halálos tüdőgyulladáshoz is vezethet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Gócs Viktor, infektológus
    2017-06-18 17:25
    Az állatoktól - kutyáktól, macskáktól, más házikedvencektől vagy vadon élő állatoktól - elkapható fertőző betegségek száma száz felett van.
    Betegségek megértése
    Immunközpont - dr. Kádár János, immunológus, infektológus
    2017-05-01 05:21
    Az idei enyhe tél miatt szakértők szerint kullancsinvázió várható a tavasztól őszig tartó időszakra. A vérszívók által terjesztett agyvelőgyulladás ellen védőoltással védekezhetünk. A másik kullancsok által terjesztett betegség, a Lyme-kór szövődményei ellen azonban csak a mielőbbi felismerés, és az idejében megkezdett antibiotikum kezelés nyújt védelmet. Ez különösen fontos kismamák esetében, a kórokozó ugyanis a magzatot is megfertőzheti, és a fertőzés koraszülést is okozhat.
    Betegségek megértése
    Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika - Peterman Krisztina, kozmetikus
    2017-02-09 07:38
    Már gyermekkorban megtanultuk, hogy ne piszkáljuk a szemünket, mert így könnyen vihetünk át a kezünkről kórokozókat. De mit tegyünk, ha a fertőzés forrása a szemünk közvetlen környezetében él, a szempillák tövében megbújva okoz különböző tüneteket? Erre a lehetőségre is gondolni kell, ha gyakran szenved szemszárazságtól, égő érzéstől, gyulladástól, szemei gyakran viszketnek és váladékozás jelentkezik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    2017-01-11 05:21
    A betegség kórokozója az ostorféreg (Trichuris trichiura), amely kifejlett állapotban 30-50 mm hosszú és ostorhoz hasonló alakú.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2016-12-02 21:55
    A HIV-fertőzött betegek másodlagos fertőzésének kezelésében is segíthet a Debreceni Egyetem számos kutatócsoportja által tanulmányozott gombaellenes szer, amely a Penicillium chrysogenum gomba által termelt fehérje. Jótékony gombával a különböző fertőző gombafajok ellen?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus
    2016-07-26 07:38
    Noha a leishmaniasis kórokozói nem okoznak az influenzavírushoz hasonlóan robbanásszerűen terjedő járványokat, de ez a betegség a WHO becslése alapján a világon mintegy 350 millió embert veszélyeztet.
    Egészségmegőrzés
    Pr-ego Kommunikációs Ügynökség
    2016-07-25 17:25
    Az év eleji előrejelzésnek megfelelően, az enyhe téli időjárás miatt tetőzik a kullancsok száma hazánkban: egyre többen fordulnak háziorvoshoz kullancscsípés miatt, miközben a parazitát továbbra is sok tévhit övezi. Magyarországon, akárcsak számos népszerű környező nyaralási célországban idén nyáron is számolni kell a többféle betegséget is terjesztő kullancsokkal.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lakos András, fertőző betegségek szakorvosa
    2016-05-21 14:35
    Mind a mai napig, számos tévhit kering a köztudatban a kullancsokkal és annak eltávolításával kapcsolatban. Az alábbiakban ezeket a félreértéseket oszlatjuk el.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!