Túl kövérek az ausztrál gyerekek

Szerző: Medipress

Egy nemrég végzett felmérés szerint az ausztrál gyerekek nagy része túl kövér ahhoz, hogy beleférjen az autóba szerelhető gyerekülésekbe.

A felmérésben, amelyet 2005. február és április között végezték, 4 és 11 év közötti gyerekek szüleit interjúvolták meg gyermekük magasságáról és súlyáról, valamint a családi autó felszereltségéről és tulajdonságairól.

A válaszokból kiderült, hogy a felmérésben részt vett szülők gyermekeinek 40 százalékának magassága szerint még szüksége lenne a gyermekülés használatára, de súlya szerint már nem fér be azokba.

A kutatók szerint a szülők ilyenkor leggyakrabban a biztonsági öv használatát erőltetik, ami pedig a gyermekekre nézve még veszélyesebb is lehet, mintha nem lennének bekötve.

Szakértők szerint emiatt szükség lenne a nagyobb gyerekülések bevezetésére, hiszen a kicsik biztonságát csak ezekkel lehetne biztosítani.

"A nyugati társadalmakban már régóta bevett gyakorlat, hogy az idősebb és súlyosabb gyermekek számára is készítenek nagyobb gyermeküléseket" - nyilatkozta a felmérés egyik munkatársa Dr. Shaanie Koppel. Dr. Koppel szerint az ausztrál társadalomban is szükség lenne a nagyobb ülések bevezetésére.

A kutatók szerint a mostani csak egy újabb bizonyíték az egyre növekvő problémára, amit az elhízás jelent világszerte.

Medipress

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Myeloma multiplex Myeloma multiplex

Az új gyógyszerekkel sokat javult a túlélés és az életminőség.

Az elhízás kezelési lehetőségei

Inkább fogyjon kevesebbet tartósan, mint többet, amit visszaszed! A testtömeg lassú, folyamatos csökkentése (kb. heti fél, egy kilogramm) a...

Elhízás és koronavírus:...

Az elhízás előfordulása a világ országaiban szoros összefüggést mutat a COVID-19 megbetegedéssel és halálozással a World Obesity adatai szerint.

A túlsúlyosaknak elsőbbséget...

Azokban az országokban magas a COVID-19 következtében elhunytak aránya, ahol jelentős a túlsúlyosak száma - derült ki egy nagyszabású kutatásból.

Életmódváltással a túlsúly ellen

Az egészséges testtömeg eléréséhez általában javítani kell a táplálkozáson, fokozni kell a mozgást és gyakran életvezetési változtatásra is...

A krónikus alváshiány növeli az...

A kevesebbet alvó felnőttek és gyerekek esetében jelentősen magasabb testtömegindexet tapasztaltak amerikai kutatók, és az elhízáson kívül számos...

A hízás meglepő okai

Amennyiben több kalóriát visz be a szervezetébe, mint amennyit eléget, nem meglepő, hogy fölös kilókat szed fel. De mi van olyankor, mikor az...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.