• Jutalmazzák a soványabb dolgozókat

    Szerző: MTI

    A Whole Food Market soványabb alkalmazottai jobban járnak, mint a kövérek; az amerikai üzletlánc új, egészséges életmódot támogató programjában vásárlási kedvezményekkel jutalmazzák a fittebb dolgozókat.

    A texasi központú szupermarket-hálózat - amelynek alapfilozófiája a helyes táplálkozás támogatása - úgy döntött, egészségesebb életmódra serkenti saját dolgozóit.

    Hirdetés

    A túlsúlyosaknál gyakoribb az agresszívebb rák


    Az túlsúlyhoz és kifejezetten a kövérséghez társuló betegségekről számos adat áll rendelkezésünkre. Közismert a jelentős anyagcsere-betegségekkel történő társulás, ezek hátterét is jobban ismerjük, talán azért, mert ezek a kórállapotok gyakrabban fordulnak elő.
    Mely tünetekre érdemes odafigyelni?>>

    Az önkéntes program elve az, hogy aki jobban odafigyel az egészségére, nagyobb engedményt kap vásárláskor.

    Jobban jár az, aki nem vagy keveset dohányzik, és előnyösebb áron juthat a cég termékeihez az is, akinek jobb a vérnyomása és koleszterinszintje.

    Az alkalmazottakat a vizsgált adatok alapján négy kategóriába sorolják. A legfittebbek platina osztálya az általános 20 százalékos dolgozói kedvezmény felett további 10, vagyis összesen 30 százalékos vásárlási előnyt nyújt.

    Ezt követi az arany, az ezüst, majd a bronz kategória, ez utóbbi 22 százalékos előnyt jelent.

    Az Egyesült Államokon kívül Kanadában és Nagy-Britanniában is jelen levő Whole Food Market persze nem önzetlenül jutalmazza fitt dolgozóit: a cél az alkalmazottakra költött egészségügyi kiadások lefaragása.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az életmódprogram iróniája, hogy éppen az egészségesebben élő, helyesebben táplálkozó dolgozók kapnak nagyobb kedvezményt, míg a kövérebbek, akik jobban rászorulnának a természetes, tápláló termékekre, drágábban vehetik meg azokat.

    A Whole Food Market boltjaiban alapvetően természetes és biotermékek kaphatók, nem forgalmaznak tartósítószert vagy színezéket tartalmazó élelmiszereket, italokat és háztartási termékeket.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2010.01.27 13:41
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Az elhízott 2-es típusú diabéteszes betegek kezelése

    Az elhízás és a 2-es típusú diabétesz napjainkban az iparilag fejlett országok legjelentősebb népegészségügyi problémája, gyakoriságuk az elmúlt években járványszerűen emelkedett. A két betegség társulása igen gyakori. Az elhízottak jelentős részénél már észlelhető valamilyen metabolikus anyagcsere-eltérés, prediabétesz, diabétesz. A krónikus szövődmények, társbetegségek kialakulásának kockázata a két betegség társulása esetén összeadódik, tovább emelkedik.

    Nem alkoholos zsírmáj

    Korunkban a nem alkoholos zsírmáj az egyik leggyakoribb májbetegség. A triglicerid májban történő lerakódása számos következményes gyulladásos folyamatot indít el, melyek fibrózishoz, kötőszövet-felhalmozódáshoz vezetnek.

    A munkahely szerepe a fogyókúra sikerében

    Az ébren töltött idő meglehetősen nagy része munkavégzéssel telik, ezért nem lényegtelen, hogy a munkahely mennyire támogatja dolgozói egészségtudatos életmódját. Néhány munkahelyen ugyan már elérhetők munkahelyi egészségnapok, szűrővizsgálatok, egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadások évente 1-2 alkalommal, ez azonban nem elég, ha az ajánlott egészséges életmód megvalósítása viszont 100%-ban a munkavállalóra hárul.

    Leszokás a dohányzásról - Milyen szerek segíthetnek?

    A cigarettázás bizonyos szempontból szenvedélybetegségnek tekinthető. Vannak helyzetek, amikor a dohányzás, illetve annak hiánya kellemetlen lehet a dohányos számára, és az is lehetséges, hogy a pöfékelő jelent kellemetlenséget a környezete számára.

    A gyomorgyűrűműtét

    A gyomorgyűrű behelyezése gyakran emlegetett műtéti eljárás a túlsúly kezelésében. Pofonegyszerű megoldásnak tűnik a módszer, de valójában a beteg részéről ez is nagy akaraterőt igényel.

    Dohányzás - A leszokás módszerei

    A dohányosok - akár hiszik, akár nem - nikotinfüggőségben szenvednek. A cigarettázás során felszabaduló káros anyagok számos betegség okozójaként károsítják az egészséget és megrövidítik az illető életét.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.