Új gyógyszer a túlsúly elleni harcban

WEBBeteg
megjelent:

Magyarországon is komoly népegészségügyi probléma az elhízás és az abból adódó betegségek gyakorisága. A közeljövőben új, vény nélkül kapható elhízás elleni gyógyszer kerül forgalomba, amely kiegyensúlyozott táplálkozás mellett növeli a fogyás mértékét - jelentette be a gyártó cég.

Új lehetőség nyílhat a túlsúly és elhízás elleni harcban azáltal, hogy az Európai Bizottság a már forgalomban lévő, vényköteles gyógyszerek mellé most először engedélyez egy vény nélkül kapható, testsúlycsökkentő szer forgalomba hozatalát. Az orlisztát tartalmú készítményt a legalább 28-as testtömeg-indexszel rendelkező felnőtteknek javasolják, forgalmazása néhány hónapon belül mind a 27 EU tagállamban megkezdődik.

Magyarországon a túlsúlyosság kérdése egyre égetőbb probléma, az új készítmény megoldást jelenthet sokak számára. Az alli elnevezésű készítmény, amely a GSK terméke, csak gyógyszertárakban lesz kapható.

Zsírszegény étrend mellett

Segítség az egészséges táplálkozáshoz

A szert azoknak a túlsúlyosaknak ajánlják, akik testtöneg-indexe (BMI) 28 fölött van. A jelenlegi álláspont szerint ideális testsúlyúaknak a 18-25, túlsúlyosnak a 25-30, veszélyesen elhízottnak pedig a 30-as BMI értékkel rendelkezőket nevezzük.

Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy csökkentett kalóriatartalmú és zsírszegény étrend mellett 50 százalékkal nagyobb mértékű fogyás érhető el ezzel a készítménnyel, mint önmagában diétával, mivel meggátolja a táplálékkal elfogyasztott zsírok kb. 25 százalékának a felszívódását, és ezzel gátolja annak súlyfelesleggé való átalakulását.

Csodaszerek helyett

A lakosság évente több millió forintot költ különféle fogyókúrákra, nem igazolt hatású "csodaszerekre" és esetlegesen veszélyes fogyókúrás étrend-kiegészítőkre, amelyek hatása gyakran minden tudományosan bizonyítékot nélkülöz.

Azzal, hogy hamarosan elérhető lesz az új termék, a fogyasztóknak lehetőségük nyílik, hogy bizonyítékokkal alátámasztott kezelést válasszanak, amely segíti őket a súlyfelesleggel szemben folytatott küzdelmükben. Sokak számára az így elért fogyás javíthat az általános egészségi állapotukon és segíthet a helyes önkép kialakításban.

(WEBBeteg)

Cikkajánló

Dohányzik?
Dohányzik?

Mire érdemes figyelnie a táplálkozás terén?

A torokfájás kezelése
A torokfájás kezelése

Az enyhe torokfájás otthon is kezelhető.

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész és Berkiné Dr. Bősze Györgyi, szakgyógyszerész
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.