Nyaralóknak - Nyugat-nílusi láz járvány Görögországban

Szerző: Medipress

A görög egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy felveszi a harcot a nyugat-nílusi láz vírusával szemben, amely a hónap eleje óta már három halálos áldozatot követelt az országban.

Hétfőre összesen 47 embernél diagnosztizálták a fertőzést, beleértve azt a 11 új esetet is, amelyeket a hétvégén fedeztek fel, közölte a görög Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (KEELPNO).

A 47 betegből 45-en szenvednek agyvelőgyulladásban, amelyet a vírus okoz, közülük három idős, más betegségben is szenvedő páciens hunyt el. A KEELPNO szerint a 28 kórházban fekvő betegből heten igényelnek intenzív osztályos ellátást.

A fertőzött szúnyogok csípésével terjedő vírus eddig Makedóniában terjedt, ez a régió Lárisszától egészen az északon elhelyezkedő Szalonikiig nyúlik és számos tó, valamit folyó található itt. Az egészségügyi minisztérium elrendelte a térségben a rovarirtást, különösen a leginkább érintett területeken. Hamarosan elindul egy közegészségügyi tájékoztató kampány is.

Doritsa Bakka, a KEELPNO orvosa szerint a vírus korábban is jelen volt Görögországban, de nem okozott agyvelőgyulladást. A szakértő úgy véli, a betegség terjedését elősegítette a forró és csapadékos nyár, amely kedvez a szúnyogok szaporodásának.

(Medipress)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

COVID-térkép európai nyaralást...

A horvát tengerpart és egyes osztrák tartományok is a sárga zónába kerültek az Európai Betegségvédelmi és Járványvédelmi Központ (ECDC) friss...

Hogyan maradjon fitt repülőgépes...

Amennyiben betart néhány alapvető óvintézkedést repülés előtt, alatt és után, sokkal élvezetesebbé teheti az utazást, és elkerülhet számos, a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.