• Pollenjelentés

    Szerző: WEBBeteg

    Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt a levegő minősége sokat javult. A légszennyezettség is alacsony szintet mutat, de ez fokozatosan növekedni fog a száraz és meleg idő hatására. A mogyoró és az égerfa pollenjei közepes erősségben találhatók meg a levegőben. A ciprus- és tiszafafélék, illetve a fenyőfélék alacsony szintet mutatnak. A reggeli vagy az éjszakai órákban szellőztessük ki a lakást.

    Mogyoró közepes
    Éger közepes
    Ciprusfélék alacsony
    Tiszafafélék alacsony
    Fenyőfélék alacsony
    Gombák alacsony

    Nézze meg pollennaptárunkat is

    Legutóbb frissült: 2010.03.26 09:09
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Kérdések és válaszok a parlagfű-allergiáról

    A növény virágzásának csúcsidőszaka augusztus közepétől szeptember közepéig tart.

    Országszerte fokozódik a pollenterhelés

    A hónap végéig várhatóan az ország egész területén elindul a nyír pollenszórása - pollenje egyelőre a nyugati és a középső országrészen jelent meg és jellemzően alacsony koncentrációban van jelen, a következő napokban azonban helyenként már elérheti a tüneteket okozó közepes, sőt délen akár a magas szintet is.

    Így készül a pollenjelentés!

    Gyönyörű geometriai formák a mikroszkóp alatt - a természet valóban rendkívüli szépséggel tudja megalkotni még a polleneket is, már-már képes vagyok megbocsátani az égernek vagy a nyírfa virágporának, hogy tüsszögést és könnyezést okoznak. Elmondom, hogyan készül a pollenjelentés és honnan tudható, hogy az allergiás mire számíthat a következő napokban.

    Már nem kell aggódni a parlagfű miatt

    Az idei parlagfűszezon véget ért - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

    Fekete riasztás országszerte

    A parlagfű magas pollenkoncentrációja miatt az országban helyenként fekete, a hat fokozatú skálán ötödik szintű riasztás van érvényben - közölte csütörtökön a tisztiorvos elnevezésű facebook-oldal.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.