• Alkoholizmusra kokain? - 100 éves kezelési módszerek

    Szerző: WEBBeteg - Cs. K. fordító

    Megfordult valaha is a fejében, hogy a bárányhimlőt hashajtóval, a terhességi reggeli rosszullétet pedig pezsgővel kúrálja? Valószínűleg nem, de egy 1899-ben megjelent, több mint 300 szakember által összeállított egészségügyi kézikönyvben (melyet nemrég adtak ki újra a javított változattal együtt) több hasonlóan meglepő kezelési módszerről lehet olvasni.

    Hirdetés

    Íme néhány, a legőrültebb gyógykezelésekről, 1899-ből:

    Fülfájás

    A legáltalánosabb kezelés a fülfájásra a fül mögötti területen a piócák alkalmazása volt. Emellett még javasolták a fül átmosását, mégpedig a lehető legforróbb vízzel, amit a beteg  még el tud viselni.

    Bárányhimlő

    Manapság az orvosok pihenést, láz-és fájdalomcsillapítót és a viszketést enyhítő antihisztaminok használatát ajánlják.  1899-ben azonban hashajtóval próbálták gyógyítani a betegséget.

    Asztma

    Miután a betegség legfőbb tünetei a nehéz légzés, az asztmásoknak legkevésbé sem ajánlott a dohányzás. Száz évvel ezelőtt azonban a legjavasoltabb „gyógyszer” a tünetek enyhítésére a dohányzás volt, súlyosabb esetekben pedig a marihuána használata.

    Szexfüggőség

    A nimfomániára szintén a dohányzást találták a legmegfelelőbb kezelésnek, mivel nagy mennyiségben hányingert, émelygést okozott. Hatásos, ám lehangoló módszer.

    Reggeli rosszullét

    A kismamák reggeli rosszullétének és hányingerének csökkentésére a leghatásosabbnak a pezsgőt találták, ám ha ez nem érte el a megfelelő hatást, kokain vagy  piócák alkalmazását javasolták.

    Insomnia

    Nem tud aludni? 1899-ben alkoholfogyasztást vagy marihuánát javasoltak a betegség enyhítésére. Rosszabb esetre a hideg zuhanyt ajánlották.

    Gonorrhea

    Orvosi érdekességek

    A betegséget vizeléssel próbálták meg kezelni, mégpedig oly módón, hogy a pénisznek eközben forró vízben kell lennie. Az ilyen forró vizes fürdőben 30-120 percig kellett ülni. Emellett javasolt volt a kokain injekció a fájdalomcsillapításra és marihuána a váladékozás csökkentésére.

    Elhízás

    1899-ben hidegvizes fürdő és hashajtó gyümölcsök alkalmazásával próbáltak megszabadulni a pluszsúlytól.

    Alkoholizmus

    Az alkoholéhség csökkentésére kokaint használtak, az ópiumot pedig azért alkalmazták a betegség kezelésére, mert attól a páciens sokáig aludt, és addig sem ivott.

    (WEBBeteg - Cs.K. fordító, Forrás: foxnews;  lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos)

     

    Módosítva: 2011.01.21 23:23, Megjelenés: 2011.01.21 23:23
   • Cikkajánló

    Menstruáció előtti gondok

    Menstruáció előtti gondok

    Szponzorált tartalom

    A PMS tüneteit utáljuk és gyötrőnek érezzük. Segíthet a barátcserje. (x)

    PMS

    PMS

    WEBBeteg - Szponzorált tartalom

    Ötféle alaptípust lehet megkülönböztetni. Te melyikbe tartozol? Teszteld magad!

    CT-vizsgálattal a túlélésért

    A Debreceni Egyetem egészségügyi szolgáltatói is csatlakoztak az országos tüdőrákszűrési modellprogramhoz. A HUNCHEST II. keretében CT-vizsgálatokat végeznek, így korai stádiumban kimutatható a daganat. A cél, hogy a jövőben bevezethessék ezt a szűrést hazánkban.

    Védőoltások az agyhártyagyulladás ellen

    Az agyhártyagyulladást számos baktérium vagy vírus okozhatja, így a súlyos betegség megelőzése teljes mértékben nem biztosítható. A leggyakoribb és legveszélyesebb baktériumfajták ellen azonban elérhetőek védőoltások, így a sokszor halálos kimenetelű betegség jelentős részben megelőzhető.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA