Húsvét - Egyházak: minden nehézségen átsegít a bizalom, a derűs világszemlélet és az isteni szeretet

MTI
megjelent:

Nem a csüggedés, nem az értelmetlen sodródás, hanem a bizalom, a derűs világszemlélet, a mindenki felé megnyíló isteni szeretet az az erő, amely átsegít minden nehézségen, még a halálon is - olvasható a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) és a Magyar Katolikus Egyház közös húsvéti üzenetében.

Az MTI-hez eljuttatott dokumentumban az egyházi vezetők rámutatnak: a teremtett világ Isten ajándéka, amelyet "gondosan és felelősséggel kell kezelnünk. Személyes adottságaink, életünk, egészségünk, a családok, a közösségek, a népek, a nyelvek, a kultúrák, a történelmi tapasztalatok mind a Teremtő ajándékai. Értékesek és boldogságunkra szolgálnak" - tették hozzá.
Kiemelték: a legszebb ajándék maga a világra születő emberi élet, amelyet "örömmel kell fogadnunk, és felelős szeretettel kell gondoznunk, mert minden ember örök boldogságra hivatott".
Emlékeztettek arra: öröm és remény töltötte el Jézus tanítványait húsvét napján. Szinte maguk is nehezen fogták fel, hogy mesterük, aki kínhalált szenvedett a kereszten, tényleg feltámadt. "Nehezen emelték fel tekintetüket a nyomasztó események után, de aztán beragyogta őket Krisztus feltámadásának öröme, melynek fénye máig is megvilágítja utunkat" - fogalmaztak.
A húsvéti üzenet aláírói Erdő Péter bíboros, Steinbach József, a MEÖT elnöke, Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára, valamint az ökumenikus tanács tagegyházainak - református, evangélikus, baptista, metodista, pünkösdi, anglikán és az ortodox felekezetek - vezetői.
(MTI)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.