• Új diagnosztikai központ Nyíregyházán

    Szerző: WEBBeteg - Fazekas Erzsébet

    Világszínvonalú képalkotó diagnosztikai központot adtak át november 18-án Nyíregyházán. A beruházással magasabb szintű megelőzéshez jutnak az ország egyik leghátrányosabb térségében élők, javulhat általános egészségi állapotuk színvonala, mondta Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke.

    A korszerű technológia és a költséghatékony innovatív működtetésű rendszer segítségével a Jósa András Oktatókórház gyógyító osztályai ezentúl közvetlenebb kapcsolatot tudnak fenntartani a képalkotó részleggel, ahol így magasabb színvonalon lehet betegséget diagnosztizálni.

    Hirdetés

    A digitális képalkotó technológia segítségével a felvételek egy biztonságos rendszeren keresztül továbbíthatóak, a teleradiológia révén tehát az egyik helyszínen készült felvételeket másik helyszínen lévő szakemberek elemezhetik, a beteg mozgatása nélkül. Mód nyílik nemzetközi konzultációra, és arra is, hogy speciális (pl. kardiológiai, idegsebészeti) központokkal lehessen kapcsolatot tartani.

    Tervek szerint, valamennyi intézményben digitálisra fogják váltani az analóg rendszereket, és egységes teleradiológiai rendszert építenek ki, mondta dr. Kiss Zoltán Tamás. Az Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt., vezérigazgatója azt is hozzátette, hogy a tagkórházak képalkotó diagnosztikai ellátásának egységes rendszerbe szervezésével növelhető a hatékonyság, és csökkenthető a párhuzamos kórházi működés.

    A helyi önkormányzat, az Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. és a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Zrt. közös beruházásában létesült központ képalkotó diagnosztikai gépparkját (így a digitális mammográfot, komputertomográfiás és digitális röntgenkészüléket is) a közbeszerzési pályázaton nyertes GE Healthcare biztosította.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A cég életében is mérföldkövet jelent a nyíregyházi kórház fejlesztési projektjében való részvétel, ami egybevág azzal az alapstratégiával, hogy olyan programok élére kívánnak állni, melyek célja a költségcsökkentés, a szolgáltatások minőségbeli javítása, valamint az egészségügyi ellátáshoz való minél szélesebb körű hozzáférés. A GE Healthcare az egyedi és költséghatékony megoldások mellett szakmai képzést is biztosít, mindez elősegíti az egészségügyi információtechnológia alkalmazását, javítja az ellátás minőségét, mondta Vincze Rita, a GE Healthcare közép-kelet-európai igazgatója. A rendezvényen a GE Healthcare ultrahangos berendezést is felajánlott – a mobiltelefon méretű Vscan készülék segítségével a beteg mozgatása nélkül tud vizsgálni a kardiológus.

    A digitalizált képalkotó diagnosztikai ellátást nyújtó kórház példája mintaként szolgál a költséghatékony megoldások és a magasabb színvonalú ellátás terén.

    (WEBBeteg - Fazekas Erzsébet)

    Legutóbb frissült: 2010.11.18 19:10
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Férfiaknak is lehet mellrákjuk?

    Az emlő állománya születéskor néhány csatornácskából áll, és nőknél a serdülőkorban a petefészkek által termelt ösztrogén hatására fejlődik tovább. Ugyanakkor a férfiak ezen szerve csökevényes marad, ha további hormon behatás nem éri a szervezetet.

    Diagnosztikai módszerek - EKG

    Az EKG-vizsgálat során a szív elektromos feszültségváltozását regisztrálják. A vizsgálat nem igényel nagyobb előkészületet és nem terheli meg a szervezetet, nem fájdalmas, ugyanakkor nagyban hozzájárul a szívinfarktus és szívritmuszavarok diagnosztizálásához.

    Urológiai vizsgálatok - Hogyan készüljön fel rá, mire számítson?

    Egy jól felszerelt urológiai rendelőben a vizsgálómódszerek széles tárháza áll az orvos és a beteg rendelkezésére, egy kiemelt intézményben pedig a megfelelő radiológiai háttérrel szinte minden információt megkaphatunk, amire szükségünk van.

    A gyomorfekély diagnosztizálása és kezelése

    A gyomor- és nyombélfekély megfelelő gyógyszeres kezeléssel kontrollvizsgálatok mellett otthon is jól gyógyítható, ám a szövődménnyel járó esetek természetesen kórházi ellátást igényelnek.

    Csökken a szív- és érrendszeri betegségek miatt elhunytak száma

    A modern diagnosztikai berendezéseknek köszönhetően tovább javítható a statisztika - mondta a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese.

    Gyomortükrözés - Mikor szükséges? Hogyan zajlik?

    A gyomortükrözéses (gastroscopia) vizsgálat mindig együtt történik a nyelőcső (oesophagoscopia), illetve a nyombél felső szakaszának (duodenoscopia) tükrözésével. A nyelőcső, a gyomor és a vékonybél kezdeti szakaszát a vizsgáló egymás után tekinti át. A vizsgálat éhgyomorra történik, rutin esetben 3-5 percig tart, az endoscopot a szájon át vezetik a nyelőcsőbe.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
    A ginzeng és ginkgó hatása
    Javítja a memóriát és az agyi vérkeringést. Gyógyszer nem csak időseknek. (x)
   • Orvos válaszol
    Dr. Árki Ildikó

    Dr. Árki Ildikó

    Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő

   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások