• Az SZDSZ nem szavazza meg

    Szerző: FH

    Az SZDSZ nem fogja megszavazni a parlamentben a pénztártörvény átalakítását célzó szocialista javaslatot - áll a szabad demokraták csütörtöki közleményében.

    A kisebbik kormánypárt arra reagált, hogy az MSZP módosítaná a februárban elfogadott egészségbiztosítási törvényt, hogy állami tulajdonban maradjanak a pénztárak, a tervezett 22 helyett pedig csak 7 biztosítót alapítanának. A szocialista javaslat szerint megsokszorozódó állami rendszer fenntartása úgy kerülne többe, hogy annak semmi érzékelhető haszna nem lesz.

    Hirdetés

    Az SZDSZ szerint a szocialista javaslat kizárja a magánbefektetőket, megszünteti a választás lehetőségét, így a verseny feltételét is. Az SZDSZ küzd a monopóliumok ellen, a szocialista javaslat viszont a jelenlegi egy helyett hét erős állami monopóliumot hozna létre - áll a közelményben.

    Az SZDSZ arra is törekedett, hogy az egészségbiztosítási rendszert eltávolítsa a politikától. A szocialisták regionális állami rendszere nem szünteti meg a politikai függést, ezért illúzió azt várni, hogy a regionális pénztárak egyedül a betegek érdekére és a költségvetési ésszerűségre alapozva hozzák majd meg a döntéseiket - olvasható az SZDSZ közleményében.

    (FH)

    Módosítva: 2008.04.03 15:25, Megjelenés: 2008.04.03 15:25
   • Cikkajánló

    Koronavírus

    Koronavírus

    WEBBeteg.hu

    Egy COVID-19 fertőzött férfi beszámolója az Egyesült Királyságból.

    Endometriózis

    Endometriózis

    Szponzorált tartalom

    GnRH-analógokkal történő kezeléskor hüvelyszárazság jelentkezhet, de van megoldás.

    Tisztifőorvos: a következő napokban a több százat is elérheti a fertőzöttek száma

    A következő napokban több száz új koronavírus-fertőzött lehet Magyarországon - közölte az országos tisztifőorvos kedden Budapesten, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.

    Tanítsuk meg gyermekeinket a helyes kézmosásra, köhögésre

    Íme, két ábra, amely egyszerűen segíti a szülőket a helyes kézmosás, illetve megfelelő köhögési technika elsajátításában.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.