• Mentőtisztre támadtak Budapesten

    Szerző: MTI

    Rátámadtak egy mentőtisztre a fővárosban szombatra virradóra, a rendőrség két nő és két férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indított eljárást - közölte Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

    Kormos Endre elmondta: az Országos Mentőszolgálat munkatársait szombat hajnalban riasztották egy, a főváros XV. kerületében, a Palotás utcában lévő szórakozóhelyre, mivel egy fiatal lány rosszul lett. A helyszínre kiérkező mentőtisztet a 17 éves lány és háromfős társasága szidalmazni, lökdösni, majd ütni és rugdalni kezdte, a mentős ezek után segítséget kért és értesítették a rendőrséget - mondta.

    Hirdetés
    Mentők, ügyelet, házi orvos?

    Hozzátette: a kerületi kapitányság kiérkező járőrei a még mindig feldúlt, agresszív lányt nyugtatgatni kezdték, majd a mentőszolgálat munkatársai a rendőrök kíséretében kórházba szállították kivizsgálásra.

    A lány két társát - egy 25 éves férfit és egy 23 éves nőt - előállították a kerületi rendőrkapitányságra, és az orvosi vizsgálatot követően, a délelőtti órákban a 17 éves lány is megjelent a kapitányságon apjával. A két nőt és a férfit gyanúsítottként hallgatták ki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek. A nyomozók keresik a társaság negyedik, eddig ismeretlen férfi tagját.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2010.11.07 17:12
    Címkék: Mentő,
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Betegszállítás és betegmentés: ki, mikor hívhatja?

    Amennyiben a betegszállítást nem az orvos rendeli, a szolgáltatónak tájékoztatnia kell a szállítást kérőt a várható költségekről. A betegmentés mindenkit megillet, például baleset esetén. 112 és 104 - érdemes megjegyezni ezeket a telefonszámokat!

    Elsősegély alkoholmérgezés esetén

    Alkoholmérgezésről akkor beszélhetünk, ha a véralkoholszint eléri a 2,5-4 ezreléket, ami körülbelül 100 g alkohol fogyasztása után következik be.

    Stroke gyanúja esetén azonnal a mentőket kell hívni

    Stroke, szélütés gyanúja esetén azonnal a mentőket kell hívni, mert minden elvesztegetett percben idegsejtek milliói pusztulnak el - jelentette ki Vécsei László akadémikus kedden Szegeden, a Stroke-megelőzés éve 2016-2020 kampány keretében tartott sajtótájékoztatón.

    Sokkal kevesebben halnak meg infarktusban, de lehet még javítani az arányokon

    Drámaian csökkent az elmúlt egy évtizedben a szívinfarktus okozta halálesetek száma, de javítható még a mutató - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna műsorában Becker Dávid, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese.

    Vészhelyzet - Általános tennivalók

    Sosem tudhatjuk, hogy mikor kerülünk olyan helyzetbe, ahol a mentők kiérkezéséig nekünk magunknak kell helytállnunk. A higgadt cselekvés életet menthet vagy megelőzheti a súlyosabb károsodásokat.

    Húsvét - A kórházak és a mentők folyamatosan működnek

    A betegellátás a húsvéti időszakban is folyamatos lesz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban, és az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.