• Másfél nap alatt kétszer kellett újraéleszteni

    Szerző: FH

    Szombat reggel, majd vasárnap este is újra kellett éleszteni azt a kétéves kislányt, akinek már többször gond volt a szívével, szülei mégsem engedik megműteni. A gyermeket ezek után is hazavitték, saját felelősségre.

    A kislányt vasárnap este gégészeti kontrollra vitték be az egyik fővárosi kórházba, a vizsgálat közben azonban rosszul lett, szabálytalanul kezdett el verni a szíve. Az intézmény intenzív osztályán újraélesztették, majd szülei nem igényeltek több vizsgálatot és hazavitték.

    Másfél nappal korábban, szombaton reggel hasonló történt, akkor azonban a kislány otthon lett rosszul és szülei saját félautomata defibrillátorjuk segítségével élesztették újra. Hiába szállították ezután a mentők kórházba, anyja és apja néhány vizsgálat után szintén hazavitte.

    Már ötször élesztették újra

    A szülők az alternatív gyógymódokban hisznek, pedig kislányuk az elmúlt hónapokban már legalább öt újraélesztésen átesett. Először múlt decemberben, amikor két szolgálaton kívüli mentős egyikük motorjával sietett a segítségére. Kezelőorvosa akkor egy olyan beavatkozást szorgalmazott, amivel egy apró defibrillátort ültetnék be a gyermek szívéhez. A műszer azonnal működésbe lépne, amint a szíve szabálytalanul kezd verni.

    Hirdetés

    A szülők ehhez nem járultak hozzá, inkább vásároltak egy félautomata defibrillátort otthonra. Bár ezzel nagyobb eséllyel tudják megmenteni az életét, csak akkor látják, ha a kislánynak ismét gond van a szívével, ha folyamatosan figyelik.

    Siklósi Gábor, a gyermek életét korábban megmentő mentős a Független Hírügynökségnek elmondta: éppen hétfőn reggel beszélt a szülőkkel, de neki nem mondták, hogy mi történt. Hozzátette: ők mentődolgozóként életmentéssel, nem pedig életvitellel foglalkoznak. Véleményük van, de nem akarnak beleszólni a szülők dolgába. A kislányért mindenesetre aggódnak.

    (FH)

    Módosítva: 2008.03.31 13:58, Megjelenés: 2008.03.31 13:58
   • Cikkajánló

    Az alvási apnoe okai

    Az alvási apnoe okai

    Dr. Zsuga Judit

    Mi állhat az obstruktív, és mi a centrális alvási apnoe hátterében?

    Füstmentes jövő?

    Füstmentes jövő?

    Szponzorált tartalom

    Az ártalomcsökkentés a társadalom, és így végső soron mindannyiunk érdeke. (x)

    Két inkubátorra is elegendő pénz gyűlt össze

    Két inkubátorra is elegendő pénz gyűlt össze a családszervezetek adventi jótékonysági vásárán, amelyet december 1-jén tartottak a MOM Sportközpontban - közölte a Fiatal Családosok Klubjának alapítója.

    Kérdezze a gyógyszerészt

    Bármilyen gyógyszerszedéssel kapcsolatos témában tehetnek fel kérdéseket a látogatók a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programján.

    Defibrillátor - Mikor és hogyan kell használni?

    A defibrillátor egy életmentő eszköz, de nem pótolja az újraélesztést. Hogyan működik a szerkezet, és mikor szükséges használni?

    Defibrillátort minden mentőautóba! Interjú Kozmann Györggyel

    Félmillió forint értékű életmentő készüléket ajándékoztak az Elsősegély - Mit kell tennem? alkalmazás készítői és támogatói az Országos Mentőszolgálat egyik hátrányos helyzetű állomásának.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.