Százmilliós szabálytalanságok?

Szerző: Medipress

Több százmillió forint felhasználásában találtak szabálytalanságokat a Főpolgármesteri Hivatal revizorai a Schöpf-Merei kórházban. Az intézmény az átalakulása óta állítólag teljesen rendezetlenül működött.

A Népszabadság információi szerint bár a Schöpf-Merei kórház újabb 170 millió forintot kért volna az önkormányzattól, azt megtagadta a tulajdonos. A lap úgy tudja ugyanis: ma már az ingatlan értékesítése a fontos, kórház vélhetően nem működik majd a Bakáts téren.

Végkielégítések, felmentések, többszöri kifizetések, az épület és az eszközök jogosulatlan használata - egyebek mellett ilyen szabálytalanságokat találtak a fővárosi revizorok a Schöpf-Merei kórház vizsgálata során. A szakemberek az intézmény gazdálkodását Kht.-vá alakulásáig nézték át.

A Weborvos nevű internetes portálon megjelent beszámoló szerint a kórháznak tavaly áprilistól csak a járóbeteg-szakellátásban folytatott munkát térítette meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), a részleget attól kezdve ''fizetős'' szülészetként működtették az orvosok, s erre Kft.-t hoztak létre.

A minden tartalékot nélkülöző kht. vesztesége várhatóan jelentősen növekszik, amiben nagyban szerepet játszott, hogy a végkielégítések egy részét jogosulatlanul fizették ki, a revízió számításai szerint csak ez 190 millió forint kiadást eredményezett.

(Medipress)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A-vitamin és terhesség A-vitamin és terhesség

Mind a hiánya, mind a túlzott bevitele magzatkárosító hatású lehet.

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.