• Pénzbüntetést szabhatnak ki életmentésért

    Szerző: Független Hírügynökség

    Pénzbüntetéssel sújthatják a Csornai Margit kórházat, amiért megmentette egy idős, szívbeteg ember életét - írja a Nyugathír, illetve a Hír Televízió információira hivatkozva a Magyar Nemzet.

    Hirdetés

    A 88 éves férfi állapota a rohamkocsiban fordult kritikusra, ezért vitték Győr helyett a közelebbi csornai kórházba, ahol életmentő műtétet végeztek rajta. A kórház azonban nem végezhet ilyen ellátást, mert az ÁNTSZ egy hónapja felfüggesztette a kardiológia működését, amiért az osztályon nincs elegendő főállású szakorvos.

    (Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült: 2010.05.10 09:05
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Viselkedési problémák: a hazudós gyermek

    Következetesség, önmagunkkal szembeni őszinteség az alapja annak, hogy a gyerek ne váljon hazudozóvá, bár napjaink értékrendjében az igazmondás nem dobogós helyen áll. Ha fontosnak tartjuk, tanítsuk meg, mintakövetéssel erre a gyereket is.

    Egészségbiztosítási Felügyelet - Több mint 100 milliós nagyságrendű büntetés

    Az Egészségbiztosítási Felügyelet (Ebf )összesítése szerint a tavalyi több mint 4 ezer bejelentésből 932 esetben indított a hatóság eljárást, ezek 35 százalékánál igazolódott be, hogy a panasz jogos volt.

    Vitaminok - 100 milliós bírság a cégnek

    A GVH állásfoglalása szerint nem tekinthetők tudományos ismeretnek a pozitív terméktapasztalatok, a betegektől és kezelőorvosaiktól származó vélemények.

    Megbüntetik a háziorvosokat?

    A nyilatkozó orvosok igazságtalannak ítélték a büntetést, szerintük eleve rossz a rendszer, a jogalkotóknak az embereket kellene érdekeltté tenniük abban, hogy rendszeresen járjanak szűrésre.

    Megverték a sebészt

    Többször megütötték az egyik sebészt a csornai Margit Kórház folyosóján - írja a Kisalföld című megyei napilap.

    Pénzbüntetésre ítélték az újraélesztést leállító vasvári orvost

    Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nem jogerősen pénzbüntetésre ítélték azt a vasvári orvost, aki miközben leállíttatta páciensének újraélesztését, a vád szerint megszegte szakmájának szabályait - mondta pénteken Pozsonyi János, a Vas Megyei Bíróság elnökhelyettese.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.