Jövő héten döntenek az egészségbiztosítási törvényről

Szerző: FH

Jövő keddi ülésén hoz végleges döntést az MSZP-frakció az egészségbiztosítási törvény felülvizsgálatáról - értesült a Független Hírügynökség szocialista forrásokból.

Az már biztos, hogy a februárban másodjára is elfogadott jogszabályt a kormánypártok nem vonják vissza, finomításokra azonban nagy valószínűséggel szükség lesz - nyilatkozta Varju László frakcióigazgató a keddi informális frakcióülést követően.

A 190 szocialista képviselőből a keddi ülésen mindössze alig több mint ötvenen vettek részt, így a döntést egy héttel későbbre halasztották. A Független Hírügynökség információi szerint jelenleg két javaslatnak van esélye a végleges elfogadásra: vagy változatlanul hagyják a törvényt, vagy pedig az újonnan alakuló 22 területi pénztárból kihagyják a magánbefektetőket. A keddi ülésen egyik javaslat sem kapott többséget.

A végleges politikai döntést ugyanakkor március 29-én, szombaton az országos pártértekezleten hozza meg az MSZP.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Utazás tömegközlekedéssel Utazás tömegközlekedéssel

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor buszon vagy vonaton?

Így fizethetjük a magánellátást...

Évek óta tendencia Magyarországon a magánegészségügyi szektor bővülése, az elmúlt évben azonban ugrásszerű a növekedés. A magánegészségügyi...

Zárva lesznek a szak- és háziorvosi...

Pénteken zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is az egészségügyben...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.