TEVA: Több mint 400 új munkahely

Szerző: FH

A következő három évben megduplázza gyártókapacitását a TEVA Magyarországon. A beruházáshoz a kormány 2 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt - közölte Kákosy Csaba gazdasági miniszter a beruházást bemutató sajtótájékoztatón hétfőn.

Az izraeli gyógyszergyártó cég csaknem 100 millió dolláros (16,5 milliárd forint) beruházással 2010 végére új gyáregységet épít debreceni telephelyén, amellyel 415 új munkahelyet teremtenek a térségben.

Az építkezést várhatóan még 2008 második negyedévében megkezdik. Az átadás 2010 végére várható, de az új létesítmény csak 2011 végére éri el teljes kapacitását. A TEVA itthoni gyára ezzel a legnagyobb lesz Európában, évi 15 milliárd tablettás termeléssel - mondta a cég magyarországi képviseletének vezérigazgatója.

Rózsa András szerint a tavaly életbe lépett gyógyszergazdaságossági törvény hosszú távon nem kedvez a gyártóknak, ezért annak visszavonását kezdeményezik a kormánynál. A gyógyszerpiaci szabályozást nem az egészségügyi, hanem a gazdasági tárcára kellene bízni - tette hozzá.

A TEVA még 1995-ben vásárolta meg a debreceni Biogalt, majd később a gödöllői Humannal és a 2005-ben felavatott sajóbábonyi gyáregységgel bővült, Magyarországi dolgozóinak száma most meghaladja a 2400-at. A több mint másfél évtized alatt a TEVA-csoport 520 millió dollárt költött beruházásra és fejlesztésre, valamint 110 millió dollárt kutatás-fejlesztésre. Magyarországi cégeinek tavalyi összforgalma csaknem 175 milliárd forint volt, melynek felét az export tette ki.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ajakherpesz és UV-sugárzás Ajakherpesz és UV-sugárzás

Mit tehet az UV-sugárzás jelentette kockázat csökkentése érdekében?

Mit mutat a szívultrahang? Mit mutat a szívultrahang?

A szívultrahang sok mindent képes megmutatni, de nem mindent.

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Viszlát járvány vagy nincs menekvés...

Nem tűnt el, de már látjuk a fényt a koronavírus alagútja végén. Mégsem tehetünk úgy, mintha nem forgatta volna fel az életünket, és állítólag...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.