• Hatályon kívül helyeznék a biztosítási reformot

    Szerző:

    A Fidesz és a KDNP törvényjavaslatot nyújt be a parlamentnek az egészségbiztosítási reform-törvény hatályon kívül helyezéséről - jelentette be szerdai tájékoztatóján Orbán Viktor.

    A Fidesz elnöke emlékeztetett arra, hogy az Albert-házaspár népszavazást kezdeményezett az egészségbiztosítási rendszer átalakítása kapcsán. Orbán szerint a Fidesz és a KDNP javaslatának elfogadásával a kormánypártok megspórolhatnának "még egy március 9-ét."

    Az ellenzéki pártelnök ugyanakkor leszögezte: ha a kormánypártok nem szavazzák meg a javaslatukat, akkor felajánlják segítségüket az egészségügyi népszavazást támogató civil szervezeteknek.

    Hirdetés

    A Fidesz azt szeretnék ha visszaállna az egészségpénztárakról szóló törvény kihirdetése, vagyis február 18-a előtti állapot a magyar egészségügyben. Orbán indoklásában kiemelte: a kormány többek között az egészségügy átalakításakor egyoldalúan felrúgta a 2006-os választások alkalmával az emberekkel kötött társadalmi szerződést. Márpedig a Fidesz szerint vissza kell térni ehhez a megállapodáshoz, hiszen akkor a kormánypártok programjukban például azt állították, hogy az egészségügyet nem újabb sarcok beszedésével, hanem a járulékokból modernizálják.

    Orbán Viktor hozzátette: ha a kormány ragaszkodik is az egészségbiztosítás reformjához, akkor "azt ne egy népszavazáson próbálja ki, hanem írja bele a 2010-es választási programjába."

    Megelőzhető a népszavazás

    Az Albert-házaspár népszavazási kezdeményezésével kapcsolatban az ellenzéki politikus emlékeztetett: a civil szervezetek már összegyűjtötték a szükséges aláírásokat csak még nem nyújtották azokat be. Márpedig ha benyújtják, "akkor onnan nincs viszaút, szeptember és november között biztosan lesz népszavazás" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

    A pártelnök ugyanakkor leszögezte: amennyiben a kormánypártok leszavazzák a mostani törvényjavaslatukat, akkor sem veszik át az újabb népszavazás "gondnokságát", de felajánlják segítségüket a civil szervezeteknek.

    Csak kormányzati akarat kérdése

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A március 9-i referendummal kapcsolatban Orbán kifejtette: a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése 2008-ban 15,8 milliárd forint kiesést jelent, ami a költségvetés kevesebb mint egyezreléke. Orbán szerint ezért pusztán kormányzati akarat lenne a kieső összeget a költségvetésből pótolni. Amennyiben pedig a kormánypártok leszavazzák a parlmentben a költségvetési átcsoportosítás javaslatát, akkor a Fidesz "újabb és újabb javaslatokat terjeszt be" és nem hagyják, hogy "a kormány kicsinyes bosszút álljon az embereken a népakarat miatt."

    A Fidesz elnöke arra a kérdésre, hogy a március 9-i népszavazással elkergethető lett-e a kormány úgy válaszolt: "a kormány vagy hajlandó azt tenni, amit az emberek akarnak, vagy csak idő kérdése, hogy az emberek mikor szereznek hatalmi értelemben is érvényt az akaratuknak."

    Nem tudják, mit akar a Fidesz

    Nyakó István az MSZP szóvivője úgy reagált: a Fidesz nem szeretné, ha megmaradna a február 18-át követő állapot, az MSZP peidg nem szeretné ha visszaállna a február 18-át megelőző állapot, innen kell közelíteni az álláspontokat. A szóvivő hozzátette: most már tudják mit nem szeretne a Fidesz, de arra is kiváncsiak lennének, mit akar a legnagyobb ellenzéki párt. Az MSZP megvárja a Fidesz és a KDNP törvényjavaslatát és csak azután dönti el támogatja-e azt.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.03.12 15:24
    Címkék:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Egyre fiatalabb korban jelentkezik a tüdőfibrózis

    Évről évre nő az idiopátiás tüdőfibrózis (IPF), magyarul ismeretlen eredetű tüdőfibrózisos esetek száma Magyarországon, mely jelenleg döntően a 60-65 éves kor feletti korosztályt érinti, ám a következő tíz évben várható, hogy fiatalabb életkorokban is megnő az előfordulási gyakoriság - közölte Dr. Müller Veronika.

    E-recept: 2019 végéig kötelező lesz a papíralapú felírási igazolás

    Döntés született arról, hogy az e-recepthez 2019 végéig kötelező lesz papíralapú felírási igazolást adni minden betegnek, derül ki a Magyar Gyógyszerészi Kamara szeptemberi elnökségi üléséről szóló tudósításból.

    A szépség ára - gerincproblémák, bütyök, kalapácsujj és magas sarkú cipellő

    Szokott-e fájni a dereka? Megfigyelt-e bütyköt, egymásra csúszó, esetleg elemelkedő lábujjakat, tyúkszemet a lábfején? Gyakran visel magas sarkú cipőt? Ha igen, ne is keresse tovább a lábfej deformitásai és/vagy a derékfájdalom okát! Komoly esélye van, hogy a tűsarok vezet a panaszok jó részéhez.

    Hogyan kezelje nagyothallását?

    A halláskárosodás nem fordítható vissza, a nagyothallás gyógyítása nem lehetséges. Nem szükségszerű azonban, hogy egy csendesebb, hangszigetelt világban éljen. Orvosával vagy egy audiológus segítségével a hallás korrigálható.

    Női kutatókat díjaztak: az agy öregedése, az Alzheimer- és a Parkinson-kór kezdeti felismerése

    Gyorsabban és hatékonyabban hathatnak a jövőben a gyógyszerek Dr. Csapó Edit, a LOréal és az UNESCO A nőkért és a tudományért díjazott kutatásai eredményeinek felhasználásával. Dr. Kubinyi Enikő viselkedési, genetikai és idegtudományi módszerekkel dolgozik azon, hogy az emberi öregedés megbízható állatmodellje legyen a kutya.

    A munkanélküliség súlyos pszichés következményei

    Világszerte és így hazánkban is nagy probléma a munkanélküliség. A munkahelyét elveszítő embereknek az állástalanság nemcsak anyagi, hanem érzelmi és pszichés következményeivel is szembe kell nézniük.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.